TOP 5: Ethän usko näihin meikkimyytteihin?

Meikkivinkkejä sekä -neuvoja on olemassa tuhatpäin, mutta älä usko kaikkiin sokeasti. Meikillä saa huoletta leikitellä, hullutella ja ennen kaikkea kokeilla. Unohda ainakin nämä myytit!

Olet varmasti kuullut ja lukenut monen monta meikkisääntöä siitä, mitä saa ja mitä ei kannata meikissä tehdä. Kaikkiin neuvoihin ei kuitenkaan kannata takertua liiaksi.

TOP 5: Meikkimyytit

Myytti 1: Älä panosta tummiin silmiin ja rohkeaan huulimeikkiin yhtä aikaa

Tämän säännön kuulee usein: panosta vain yhteen elementtiin – joko näyttävään huulimeikkiin tai katseenvangitsevaan silmämeikkiin. Unohda tämä sääntö top tykkänään!

Liika on toki liikaa, mutta jos haluat panostaa sekä huuli- että silmämeikkiin, huomioi, että muu meikki on eheä: meikkipohja on luonnollinen, kulmakarvat kauniisti ja kevyesti muotoiltut ja poskissa hehkuu hitusen punaa.

Suosi sävyjä ja värejä, jotka täydentävät ja tasapainottavat toisiaan: jos esimerkiksi silmämeikissäsi on kylmä pohjasävy, tee samoin huulten kanssa. Käytä samaa sävyperhettä, mutta kokeile erilaisia tekstuureja, mikä tekee lookista kiinnostavan, mutta myös eheän. Eli kimmellystä silmiin ja huuliin mattapunaa!


Myytti 2: Punapäälle ei sovi punainen huulipuna

Luulitko, ettei pitkä nainen saisi käyttää korkokenkiä – tai punapää ei saisi laittaa punaista huulipunaa? Unohda nämä myytit! Punainen huulipuna nimittäin sopii jokaiselle: myös punapäille sopivat loistavasti punatut, oranssihtavat huulet. Jos kuitenkin karmiininpunaiset huulet kuulostavat pelottavalta vaihtoehdolta, kokeile värillisiä huulikiiltoja.

Myytti 3: Kimmeltävä luomiväri sopii ainoastaan nuorille

Itseasiassa mattipintaiset luomivärit saattavat vain korostaa aikuisen naisen silmäluomen juonteita ja luoda mielikuvan väsyneestä, roikkuvasta luomesta. Koska kiiltävät, helmiäisen hehkuvat luomivärit taittavat valoa, ne myös saavat silmäsi näyttämään kirkkaamilta ja olemuksen pirteältä. Aikuisen naisen ei kannata kuitenkaan kajota glitteriin, mutta neutraalit, kimmeltävät sävyt ovat oivallinen valinta.


Myytti 4: Kirkkaat värit eivät sovi ohuille huulille

Muista, että kirkas ja tumma ovat eri asia – tummat sävyt, kuten burgundi ja luumu saavat ohuet huulet näyttämään herkästi vieläkin pienemmiltä. Mutta sen sijaan eloisat sävyt, joissa on kiiltoa ja säihkettä, luovat optisen illuusion paksumista huulista. Muista panostaa myös huultenrajauksiin, jotta huulet näyttäisivät täyteläisemmiltä.


Myytti 5: Smoky eyes -meikki ei sovi vaalealle iholle

Tummanpuhuvan, pehmeän smoky eyes -meikin ei tarvitse tehdä pelkästään mustaa tai harmaata luomiväriä käyttäen: esimerkiksi pronssi ja ruskeanharmaa sopivat loistavasti smoky eyes -meikin tekoon, varsinkin jos ihosi on erityisen vaalea. Kokeile myös sinisen ja violetin sävyjä!

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat