Toimittaja joutui poistamaan sometilinsä arvosteltuaan uuden Teslan

14:45

Sähköautovalmistaja Tesla jakaa mielipiteitä. Toiset pitävät toimitusjohtaja Elon Muskia jumalasta seuraavana, kun taas vastapuolella tuomitaan kaikki, mitä yhtiö tekee. Osansa sai myös yhtiön uutuusmallin arvioinut yhdysvaltalaistoimittaja.

Pääkuvan video

Ensimmäiset Tesla Model 3 -sähköautot luovutettiin asiakkaille

Wall Street Journalin toimittaja Dan Neil ei osannut arvata, millaisen somemyrskyn keskelle hän joutuisi koeajettuaan Teslan Model 3:n ja kirjoitettuaan siitä arvion Market Watchiin.

Neilin näkemys Model 3:sta jäi vahvasti positiivisen puolelle. Hän kuvaili autoa muun muassa "sateenkaaria piereväksi avaruusalukseksi" ja "enemmän kuin futuristiseksi". Hänen mukaansa monet perinteiset autovalmistajat voisivat ottaa mallia Teslasta.

Kehujen lisäksi hän antoi autolle myös kritiikkiä, joka kohdistui muun muassa kojelautaan istutettuun suureen kosketusnäyttöön, joka rikkoo auton minimalistista sisustusta ja on "kuin rikkinäinen kukkaruukku Mona Lisan pään päällä".

Model 3:n viimeistelyn laatua on moitittu useasti aiemmissa arvioissa, mutta Neilin mukaan hänen koeajamassaan yksilössä ei ollut senkään suhteen valittamista.

Neil siis piti autosta, eikä piilotellut sitä arviossaan.

Artikkelia jakoivat niin fanit kuin vastustajatkin

Viime perjantaina julkaistu artikkeli lähti nopeasti leviämään Twitterissä sekä Tesla-fanien että yhtiöön nihkeämmin suhtautuvien jakamana.

Neilin väitettiin muun muassa olevan Teslan palkkalistoilla sekä omistavan yhtiön osakkeita, eikä positiivisen arvion tarkoituksena ollut muuta kuin saada yhtiön kurssi nousemaan. Häntä syytettiin puolueellisuudesta myös siitä syystä, ettei hän osallistunut Model 3:n kilpailijan Jaguar I-Pacen koeajotapahtumaan Portugalissa.

Neil jaksoi taistella tuulimyllyjä vastaan parin päivän ajan, mutta päätyi loppujen lopuksi poistamaan Twitter-tilinsä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja