Tiramisu uuden vuoden jälkiruoaksi

Makuja-sivuille on tullut kysymyksiä aidon italialaisen tiramisun valmistamisesta. Tässä yksi ohje, vaikkakin totuus on, että aitoja ohjeita on juuri niin monta kuin tekijöitä. Tiramisun onnistumisen ja aitouden takaa usein oikea juustovalinta. Perinteinen mascarpone on juuri sopivan pehmeää tähän jälkiruokaa. Käyettäessä meille tuttuja maustamattomia tuorejuustoja niitä on hyvä ohentaa hieman kermalla.

Herkullisia herkutteluhetkiä!

Tiramisu

4 keltuaista
4 valkuaista
1,25 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
400 g maustamatonta pehmeää tuorejuustoa (mascarpone)
4 cl konjakkia / matelilikööriä
20 kpl charlottekeksejä (ohje alla) tai 2 munan sokerikakkupohja
1,5 dl vahvaa kahvia
kaakaojauhetta

1. Vatkaa sokeri, keltuaiset ja vaniljasokeri vaaleaksi vaahdoksi.
2. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen, notkistettu juusto.
3. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja sekoita muna-juustoseoksen joukkoon 3-4 erässä. Mausta seos konjakilla tai manteliliköörillä.
4. Aseta puolet kekseistä tai kakkupohjasta korkeareunaisen vuoan pohjalle ja kostu kahvilla. Lisää puolet täytteestä ja sen päälle loput kekseistä tai kakkupohja. Kostuta taas kahvilla. Lisää loppu täyte. Peitä kelmulla ja anna vetäytyä kylmässä vuorokauden ajan.
5. Sirottele tiramisun päälle muutama tunti ennen tarjoilua reilusti kaakaojauhetta.

Charlottekeksit


3 kpl keltuaisia
3 kpl valkuaisia
100 g tomusokeria
reilu 1 dl vehnäjauhoja

Vaahdota keltuaiset ja puolet sokerista kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdota myös valkuaiset ja toinen puoli sokerista. Yhdistä vaahdot varovasti ja lisää joukkoon jauhot siivilä läpi. Kääntele varovasti tasaiseksi.

Pursota leivinpaperilla vuoratun pellin päälle tasareunaisella pursottimen tyllalla (suulla) noin 10 cm pitkiä tankoja. Paista heti 180 asteisessa uunissa noin 8-10 minuuttia, kunnes keksit ovat kauniin ruskeita.

Lue myös:

    Uusimmat