Mainos

Tintti-sarjakuvaa syytetään rasismista

Tintti Afrikassa -sarjakuvaa syytetään mustaihoisten stereotyyppisestä kuvaamisesta.

Tintti-sarjakuvaa syytetään taas rasismista. Brysselissä opiskeleva kongolainen Mbutu Mondondo Bienvenu vaatii, että sarjakuva "Tintti Afrikassa" alkuperäiseltä nimeltään "Tintin au Congo" vedetään pois myynnistä.

Bienvenun mukaan kirja kuvaa afrikkalaiset stereotyyppisinä mustaihoisina, joita valkoiset siirtomaaisännät hallitsevat. Nykyinen Kongon demokraattinen tasavalta oli Belgian siirtomaa vuoteen 1960 asti.

Hakemus sarjakuvan poistamisesta myynnistä on saapunut syyttäjälle elokuun alussa. Jutun ratkaisua voidaan joutua odottamaan kuitenkin puoli vuotta.

Tintti-sarjakuvaan oikeudet omistava kustantamo Moulinsart on tietoinen tapauksesta. Kustantamon mukaan sillä ei ole mahdollisuuksia vetää vuonna 1931 julkaistua sarjakuvakirjaa pois myynnistä.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun samaista sarjakuvaa syytetään rasismista. Britannian tasa-arvokomitea kehotti aiemmin tänä vuonna kirjakauppoja siirtämään Tintti-sarjakuvan lastenkirjojen joukosta aikuisille tarkoitettujen kirjojen jatkeeksi.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.