Mainos

Timo Jutila kuuli upeasta juhlaeleestä symbolisessa paikassa – "Aikamoinen yhteensattuma"

5:00

Tänään torstaina Tampereen Hakametsän jäähallissa juhlistetaan ikonista Timo Jutilaa, jonka maajoukkuepaita nostetaan hallin kattoon. Jutila kuuli ideasta kesällä, varsin historiallisissa ympyröissä. Euro Hockey Tourin Suomen ja Tshekin ottelua ennen jäälle marssii Jutilan mukaan melkoinen ryhmä legendaarisia hahmoja.

Suomen Jääkiekkoliitto juhlisti marraskuussa Karjala-turnauksen yhteydessä Kimmo Timosta, jonka maajoukkuepaita nostettiin kattoon. Nyt, joulukuussa, vuoroon astelee Jutila.

Vuoden 1995 MM-kultajoukkueen kapteenin Jutilan mukaan hän kuuli paidanjäädytysideasta varsin symbolisessa paikassa.

– Olin elokuussa Tukholmassa Sergelin torilla yhden ryhmän kanssa. Yhtäkkiä tuli soitto puheenjohtaja Harri Nummelalta, joka kertoi, että tämmöinen olisi tilanne. Se yllätti täysin ja tuli puskista. Sanoin, että ”arvaa missä olen?” Hän sanoi, että ”ei hajuakaan”. Sanoin, että olen Sergelin torilla, matkalla Globeniin. Aikamoinen yhteensattuma, Jutila naurahtaa.

Kyseisillä paikoilla on omat ikoniset asemat kiekkohistoriassa. Keväällä 1995 Ruotsi tavoitteli kultajuhlia Sergelin torille. Globenissa aikeet menivät pilalle, kun Suomi tuli ja otti 4-1-voiton.

– Tämä on huima juttu, Jutila hehkuttaa Hakametsän uumenista.

Kyseisen kevään maailmanmestaruus on Jutilan papereissa hänen uransa ehdottomasti suurin kohokohta.

– Sillä on ollut niin iso ja positiivinen vaikutus meidän yhteiskuntaan. Se oli yksi turnaus, mutta se oli historian ensimmäinen maailmanmestaruus. Fakta on se, että se jengi, joka oli siellä, teki aika jäätävää historiaa. Ensimmäinen on kuitenkin aina ensimmäinen. Toivotaan, että niitä tulee lisää, Jutila sanoo hymyn kera.

Jutila otti enemmän kuin ilolla vastaan idean siitä, että paidanjäädytys tapahtuu nimenomaan Tampereella.

– Liiton puheenjohtaja Nummela kysyi, että mitä mieltä olen tästä. Sanoin, että se on teidän päätettävissä. Sanoin kyllä suoraan, että kyllä mua lämmittää tuo suunnitelma. Suomen ensimmäinen jäähalli, täällä ensimmäinen SM-liigapeli ja kotikisat sun muut. Kyllä se antaa erityisen lisän Tesoman pojalle, että se tapahtuu nimenomaan täällä Hakametsässä.

– Aivan fantastista, "Juti" myhäilee.

Jäälle seremoniaan saapuu paikalle monia Jutilan uran varrelta tuttuja henkilöitä, kuten Rauno Korpi ja Curt ”Curre” Lindström.

– Curre on tullut Thaimaasta asti. Se oli mulle niin tärkeä juttu, että pappa tulee tänne. Korven Rane, Jari Kurri, ”Kale” (Kalervo Kummola). Siellä on yli 2200 maaottelua jäällä. On siinä aikamoinen ryhmä kasassa, Jutila ennakoi ja niputtaa tunnelmia yhteen:

– Viime päivät ovat olleet aika mylläkkää. On ollut erilaisia juttuja tähän liittyen. Melkein kaikki ne, jotka kutsuttiin, tulevat paikalle. Koen sen hirveän suurena kunnianosoituksena, Jutila kiittää.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja