Tiiliverhoilun korjaus

Talvella tulivat katolla olleet tikkaat lumen mukana alas, samalla irrottaen seinässä olleet kiipeilytikkaat. Kiipeilytikkaat irrotessaan seinästä ottivat mukaansa kaksi kappaletta tiiliä ja vetivät tiiliverhoilun yläosan irti seinästä, ts. verhoilun yläosa taipui ulospäin ikkunan yläpuoliselta osalta. Miten tiiliverhoilun voi korjata? Miten tiiliverhoilun yläosan voi purkaa hajottamatta seinän alaosan verhoilua? Tiilet ovat reiällistä mallia. Mitä työkaluja on hankittava? Mitä tartuntoja tiiliseinän yläosaan laitetaan? Nimim. Ingenjör
Pura muuraus ylhäältä alaspäin tiili kerrallaan irrottamalla niin kauan kunnes saavutat vahingoittumattoman kohdan muurauksesta. Voit koputella tiiliä irti vaikkapa puu-, muovi-, tai kumivasaralla. Jos eivät lähde, käytä pneumaattista poravasaraa apuna. Poraa saumoihin vieri viereen reikiä ja koputtele uudelleen. Puhdista tiilet irrallaan ollessa. Pyri löytämään mahdollisimman saman värinen laasti, jolla aiempi muurauskin oli tehty. Tiilisiteitä käytetään muurauksen sitomisessa runkorakenteeseen. Siteet ovat erilaisia täystiilitalossa ja puurunkoisessa ja tiiliverhoillussa talossa. Pyydä oikea side rakennustarvikemyyjältäsi. Mittaa kuitenkin julkisivutiilen ja rungon väli, että saat sopivan pituisia siteitä. Minimimenekki on 4 kpl / m2.

Talotikkaita ei koskaan pitäisi ainakaan puurunkoisessa talossa kiinnittää vain julkisivutiileen juuri tapahtuneen takia. Runkoon olisi naulattava riittävät kiinnikepuut, kiinnitettävä tikasjalat sinne ja muurattava kuori niiden ympärille loveten. Näin pysyvät tikkaat seinässä.

Lue myös:

    Uusimmat