Tiilitalon seinät

Piipahdimme 4. helmikuuta Turun asuntomessuilla ja saimme ristiriitaista tietoa täystiilitalon ulkoseinän rakenteesta. Perinteisesti tiilitalon sisäseinä on kantava ja villan ja ulkoverhoustiilen väliin on jätetty tuuletusrako. Nyt meille kerrottiin sellaisesta rakenteesta, että ulkoseinä rakennetaan kantavaksi ja siihen ruiskutetaan kuituvillaa eristeeksi suoraan kiinni. Tämän jälkeen muurataan sisäseinä suoraan taas kuituvillaan kiinni. Mikä on nykyään oikea menettely, kuuluuko ulkoverhouksen ja eristeen väliin jättää tuuletusrakoa? Ja vaikka sisäseinäkin olisi kantava, niin kerrottiin, että kuituvillaa käytettäessä ulkoseinäverhouksen voi laittaa suoraan kiinni eristeeseen.

Sen enempää itse kantaa ottamatta siihen, mikä on oikein ja mikä väärin, tulee mieleen eräs tutkimus, jossa tiiliseinää rasitettiin pitkäaikaisella vesisateella ja kovalla tuulella. Tiilen läpi meni vesi ja valui tiilen takapintaa pitkin alas. Mieti itse, mitä tapahtuu, jos tiilessä on kiinni vettä imevää eristysmateriaalia, eikä veden poistosta rakenteen alapäässä ole huolehdittu. Puhumattakaan tuuletuksesta.

Neuvoisin kääntymään lähimmän rakennustarvikeliikkeen puoleen, jossa voit tutustua Terve Talo -täystiilitalopakettiin. Heidän rakennemallissaan pysyy sekä runko että lämmöneristeet kuivana, tulipa taivaalta vaikkapa vanhoja akkoja. Uskoisin, että noilla rakenneratkaisuilla pärjäävät viellä lapsenlapsesikin. Ota yhteyttä ihan oikeaan rakennesuunnittelijaan. Hän piirtää talollesi parhaiten sopivat rakenteet.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja