Tietoverkkoja ja tiedonsiirtoa rakennuksissa selvitetään

Asuinkiinteistöt puntaroivat lähivuosina ratkaisujaan laajakaistaliittymistä, digi-tv-valmiuksien parantamisesta, kaapelitelevisioliitynnöistä sekä mm. palveluista ikääntyville asukkaille. Kiinteistöliiton Tietoverkot ja tiedonsiirto rakennuksissa projektin tavoitteena on lisätä tietoa eri teknisistä vaihtoehdoista sekä parantaa kiinteistöjen valmiuksia tehdä valintoja näiden vaihtoehtojen kesken. Projektin on määrä valmistua kesään 2001 mennessä.

Nykyinen tekniikan kehitysvauhti aiheuttaa hämmennystä taloyhtiöissä. Etenkin digitaalisten televisiolähetysten aloittaminen elokuussa sekä erilaisten kiinteiden Internet-yhteyksien markkinoiminen on herättänyt keskustelua kiinteistöjen valmiudesta vastaanottaa uutta tekniikkaa sekä käyttäjien ja asukkaiden halukkuudesta ottaa sitä käyttöön. Taloyhtiöiden kannattaa harkita tietoteknisiä ratkaisujaan perusteellisesti, koska kyseessä on kokonaisvaltainen ja pitkäaikainen hankinta.

Suomen Kiinteistöliitto on käynnistänyt helmikuussa Tietoverkot ja tiedonsiirto rakennuksissa projektin. Siinä pyritään hahmottamaan asuinkiinteistöjen ja liiketilojen tietoliikennevalmiuksia ja tarpeita, erilaisia teknisiä vaihtoehtoja, lainsäädäntökysymyksiä ja tulevaisuuden asumisen tietoteknisiä näkymiä.

Selvityksessä huomioidaan tietoverkkohankintojen ja -uudistusten taloudelliset reunaehdot sekä hallinnolliset ja oikeudelliset kysymykset, kuten mm. omistus- ja tekijänoikeudet.

Lisätietoja antavat Suomen Kiinteistöliitossa:
- johtava lakimies Helena Kinnunen, puhelin 09 - 166 761
- ohjelmapäällikkö Markku Rantama, puhelin 050 - 505 29

Suomen Kiinteistöliitto ry http://www.kliitto.fi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja