Mainos

Tietoa varttuneelle aloittelijalle

Jos aikoo aloittaa ratsastus harrastuken varttuneella iällä, mitä kannattaa ottaa huomioon? Onko hevosrodulla merkitystä turvallisuus mielessä? Haluaisin tietää, millaisen hevosen kanssa vois aloittaa, aikaisempaa kokemusta ei ole. Mistä saa tietoa hevosen ruokinnasta yms.? Mistä voi päätellä, että hevonen on terve?


Hei, Ratsastuksen voi aloittaa koska tahansa. Huomioon otettavia asioita ovat omat toiveesi. Voit etsiä itsellesi sopivaa ratsastuskoulua osoitteesta: www.nouseratsaille.fi. Kouluilta voit kysyä, miten he pystyvät toteuttamaan toiveesi.

Hevosen yksilölliset ominaisuudet, luonne ja koulutustaso vaikuttavat sen turvallisuuteen ratsuna enemmän kuin rotu. Kuitenkin esimerkiksi suomenhevosissa ja islanninhevosissa on enemmän rauhallisia yksilöitä kuin lämminveriratsuissa keskimäärin.

Aloittavalle ratsastajalle sopivimmat hevoset löytyvät Ratsastajainliiton hyväksymiltä ratsastuskouluilta. Ratsastuskoulujen hevoset on valittu tehtäväänsä sopivan luonteensa ja koulutustasonsa perusteella.

Tietoa hevosen hoidosta ja ruokinnasta saat esimerkiksi kirjoista, hevosalan lehdistä ja eri nettisivuilta. Kattavia ruokintakirjoja ovat esimerkiksi Anneli Lillkvistin "Ruokinnalla tuloksiin" ja Saastamoinen-Hyyppä-Hirvonen-Jansson-Laine: "Hevosen ruokinta ja hoito". Nettisivustoja esimerkiksi:
www.agronet.fi
www.hevosyrittaja.fi

Petra Skarra, Ratsastajainliitto

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.