Mainos

Tiessä kuoppa ja rengas puhki – voit saada korvauksia

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus hoitaa vuosittain satoja vahingonkorvausvaatimuksia teiden kunnon aiheuttamien vahinkojen vuoksi. Tien huono kunto ei kuitenkaan yksistään oikeuta korvaukseen.

Toimi näin:

Kirjaa ylös tarkka vahinkoaika ja -paikka sekä vahingon aiheuttaja.

Ota valokuvia tapahtumapaikasta ja auton vaurioista.

Soita vuorokauden ympäri päivystävään tienkäyttäjän linjaan: 0200 2100.

Tien huonosta kunnosta kannattaa ilmoittaa välittömästi, vaikka oma auto säästyisi vahingoilta. Huono tieosuus voidaan saada kuntoon jo ennen kuin kolhuja sattuu.

Lisätietoja Ely-keskuksen nettisivuilta.

– Noin joka neljännes hakijoista saa korvauksen. Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä ja tapauskohtaisesti, kertoo ryhmäesimies Marja-Lea Hallikainen Ely-keskuksen vahingonkorvauspuolelta.

Jos auton rengas rikkoutuu tiellä olevan kuopan vuoksi, arvioidaan tien kunnon lisäksi muun muassa tapahtuma-ajankohdan sääolosuhteita ja vuorokaudenaikaa.

– Korvausvastuu edellyttää sitä, että tienhoito on tehty virheellisesti tai huolimattomasti, Hallikainen täsmentää.

Useimmiten korvausvaatimuksen hakija on ajanut kuoppaan päällystetyllä tiellä.

– Noin 40 prosenttia hakemuksista koskettaa tiellä olleita kuoppia. Rengas- ja vannerikot ovat tavanomaisimpia vaurioita.

Lauha sää näkyy hakemuspiikkinä

Ely-keskus saa vuosittain 900-1200 vahingonkorvaushakemusta. Leuto talvi on tänä vuonna lisännyt korvaushakemusten määrän kaksinkertaiseksi.

– Vuoden 2013 tammikuussa korvaushakemuksia lähetettiin 90, tämän vuoden tammikuussa niitä lähetettiin jopa 180. Varmaan talvi on vaikuttanut oma osalta, erityisesti Etelä-Suomessa, missä on paljon liikennettä, Hallikainen pohtii.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.