Tiesitkö: Tässä on puutarhasi tehokkain ja suloisin ase myyriä vastaan!

Siili on muutakin kuin vain puutarhaa sulostuttava otus, se nimittäin auttaa pitämään pihasi myyrä- ja etanakannan pienenä. Näin saat siilin asettumaan pihamaallesi.

Tuhiseva siili on puutarhurin suloinen pikkuapulainen. Liian siistillä pihalla se ei viihdy, sillä hieman villiintynet nurmet ja kukkamaat tarjoavat sille enemmän suojaa ja ravintoa. Etenkin kompostikasat tarjoavat siilille oivan piilopaikan

Vastoin yleistä luuloa siilille ei saa antaa maitoa. Ainoastaan poikaset tarvitsevat maitoa ja sitä ne saavat emoltaan. Täysikasvuiselle siilille voi sen sijaan tarjota esimerkiksi vettä tai tuoretta kalaa, hedelmiä ja viljatuotteita. Luonnosta siili popsii matoja, kovakuoriaisia, hyönteisiä ja toukkia, sekä hiiriä ja myyriä.

Siili talvehtii lehtikasassa

Talvihorroksessa siili on lokakuusta huhtikuuhun ja se viettää sen esimerkiksi lehtikasassa. Jos haluat piikikkään ystävän pihamaallesi, voit rakentaa sille sopivan talvehtimispaikan esimerkiksi levystä.

Pesän tulisi olla noin puoli metriä leveä ja syvä ja se on sijoitettava paikkaan, jossa vesi ei jää seisomaan sen alle. Oviaukon on oltava noin 15 x 15 senttimetriä. Sisustukseksi riittävät kuivat heinät ja lehdet. Muista, että paikan on oltava rauhallinen, jotta siili ei häiriinny horroksestaan.

Jos olet onnekas, siili saattaa tehdä jopa pesueen pihapiirissäsi. Poikasia tulee 3–5 heti juhannuksen jälkeen ja ne ovat syntyessään piikittömiä ja sokeita.

Lue myös:

Hannele Lampela/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja