Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Tiesitkö: Tämän vuoksi perunat kannattaa syödä kylminä

Julkaistu 15.11.2012 17:39(Päivitetty 30.08.2013 13:58)

Ruoan terveellisyys ei aina riipu ainoastaan itse aineksesta, vaan oma vaikutuksensa on myös ruoan valmistus- sekä syömistavalla.

Tiesitkö, että perunat kannattaa syödä kylminä, jos haluat syödä ne mahdollisimman terveellisessä muodossa? Kylmien perunoiden glykeeminen indeksi on nimittäin pienempi, eli perunat vaikuttavat tällöin tasaisemmin ja vähäisemmin verensokerin heilahteluun.

Kun perunoita keitetään, niiden tärkkelyssolut turpoavat ja alkavat hajota. Tämä prosessi tunnetaan myös nimellä gelatinisoituminen. Gelatinisoituminen mahdollistaa sen, että perunat hajoavat ruoansulatuksessa helpommin.

Mutta jos annat perunoidesi vielä jäähtyä kylmäksi keittämisen jälkeen, osa perunan tärkkelyksestä muuttuu kestäväksi tärkkelykseksi. Tämä kestävä tärkkelys päätyy kuidun lailla paksusuoleen, jossa sen uskotaan parantavan suoliston säännöllisyyttä.

Lähde: Bastyrcenter

(MTV3)

Lisää aiheesta:

Jouluruoat, jotka kannattaa tehdä jo nyt!
Näin vältät joulusta koituvan talouskrapulan – "Pystyy säästämään kolminumeroisen luvun"
Yllättävä tutkimustulos vauva-arjesta
Kokin täsmävinkit: Saat riisipuuron varmasti onnistumaan!
Varusmiesten kunto on parantunut – näin se tapahtui
Palkittu suomalaiskeksintö huijaa puhelinhuijareita – tästä on kyse
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 08:33
    Jouluruoka

    Jouluruoat, jotka kannattaa tehdä jo nyt!

  • 06:45
    Joulu

    Näin vältät joulusta koituvan talouskrapulan – "Pystyy säästämään kolminumeroisen luvun"

  • Eilen18:57
    Vanhemmuus

    Yllättävä tutkimustulos vauva-arjesta

  • Eilen16:44
    Jouluruoka

    Kokin täsmävinkit: Saat riisipuuron varmasti onnistumaan!

  • Eilen14:20
    Liikunta

    Varusmiesten kunto on parantunut – näin se tapahtui