Mainos

Tiesitkö: Tämän vempeleen tiedemies Isaac Newton keksi kissoille!

Tiedemies Isaac Newtonin keksintö kissoille saattaa olla kissaystäviemme mielestä kaikkein paras ja vapauttavin neronleimaus ikinä!

Legendaarinen tiedemies Sir Isaac Newton (1643–1727) saatetaan muistaa parhaiten hänen painovoima- ja liiketeoriastaan hänen nähtyään omenan putoavan maahan, mutta on tämä mies keksinyt muutakin arkisen mullistavaa.

Harva tietää, että Newton oli hyvin eläinrakas ihminen ja hän keksi ensimmäisenä kissoille oivan vempeleen. Nimittäin Isaac Newton keksi molempiin suuntiin avautuvan kissanluukun!

On kerrottu, että kun Newton opiskeli valon ominaisuuksia, hänen lemmikkikissansa pyrki usein samaiseen huoneeseen hänen kanssaan. Kun kissa tuuppi oven auki, huoneeseen pääsi päivänvaloa mikä puolestaan pilasi Newtonin tutkimukset. Kissa ei kuitenkaan saanut lähtöpasseja. Newton rakasti kissaansa ja tämän läsnäoloa niin paljon, että hän veisti oveen reiän ja petti sen täkillä, jotta kissa pystyi tulemaan ja menemään miten sielu sieti ilman että kisu häiritsi tutkimuksia. Kun kissa sai pentuja, Newton leikkasi puuhun pienen pieniä läppiä, jotta pienet kissanpennut pääsivät kulkemaan niistä helposti.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Lähde: Care2.com

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.