Nenänjälki kuin ihmisen sormenjälki – tiesitkö näitä kissafaktoja?

Kissa on kiehtova eläin, jonka ympärille on muodostunut monia myyttejä ja taruja. Kuitenkin myös kissan elämästä kertovat faktat ovat kiehtovaa luettavaa! Tiesitkö esimerkiksi sitä, että kissan korvassa on 32 lihasta?

Helmi keräsi yhteen valloittavia faktoja kissoista. Tiesitkö sinä näitä?

1. Yhdellä kissapentueella voi olla monta isää, jotka ovat hedelmöittäneet kissaemon.

2. Ulkoileva kissa elää lyhyemmän elämän kuin sisäkissa. Yksinään ulkoileva katti elää noin kolmevuotiaaksi asti, kun sisäkissa voi vanheta jopa 15-vuotiaaksi. Esimerkiksi ilves elää luonnossa 11-vuotiaaksi mutta vankeudessa jopa 22-vuotiaaksi; gepardi elää luonnossa 7- ja vankeudessa 11-vuotiaaksi.

3. Jos kissa värisyttää sinulle häntäänsä, se kertoo kiintymyksestä. Mikäli häntä liikkuu hitaasti ja raukeasti, kissa on tyytyväinen ja rento.

4. Kissan viikset muun muassa auttavat lemmikkiäsi navigoimaan pimeässä. Älä koskaan leikkaa kissan viiksikarvoja!

5. Useimmilla kissoilla ei ole ripsiä.


6. Kissanpennun hampaat ovat terävämmät kuin aikuisen kissan. Kissanpennulla on 26 terävää hammasta, mutta ne korvautuvat aikuisen kissan 30 hampaalla noin kuuden kuukauden iässä.

7. Kissalla on 32 lihasta korvassaan!

8. Kissan nenänjälki on yhtä yksilöllinen kuin ihmisen sormenjälki.

9. Yleisimmät kissannimet Suomessa vuonna 2008 olivat naaraskissoilla Minni, Nelli ja Viivi, uroksilla Vili, Leevi ja Tikru. Sukupuolettomista nimistä annettiin eniten nimiä Viiru, Pörri ja Nöpö.

10. Englanniksi kissalaumaa kutsutaan termillä "kindle"!


AVA

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat