Tiesitkö? Nämäkin ruoat aiheuttavat pahanhajuisen hengityksen

Jokainen tietää, että kahvi ja valkosipuli saavat hengen haisemaan normaalia pahemmalle. On myös useita muita tuotteita, joiden nautiskelua kannattaa välttää, jos on tärkeä tapaaminen tiedossa.

Pahanhajuinen hengitys on kiusallinen vaiva, joka johtuu osittain ruokatottumuksistamme. Ennen tärkeää tapaamista kannattaa välttää esimerkiksi energiajuomien ja juustojen nautiskelua.

Alkoholi ja energiajuomat

Alkoholi ja energiajuomat kuivattavat suuta ja kuiva suu onkin yksi suurimmista syistä pahanhajuiseen hengitykseen. Muista siis juoda riittävästi vettä ja vältä alkoholin ja energiajuomien hörppimistä. Yllättävää on, että myös alkoholia sisältävät suuvedet kuivattavat suuta, vaikkakin ne saattavat hetkellisesti poistaa pahaa tuoksua. Suosi siis alkoholittomia suuvesiä suun raikastuksessa.

Maitotuotteet

Juustot eivät jätä hehkeää makua suuhun. Suurin osa maitotuotteista ei ole paras vaihtoehto juuri ennen treffeille menoa, sillä osalla ihmisistä maitotuotteet aiheuttavat nielussa lisääntynyttä limaneritystä, mikä voi olla pahan hajun lähde. Ratkaisu kyseiseen vaivaan löytyy toisenlaisesta maitotuotteesta, voit nimittäin peittää pahaa hajua syömällä probioottista jogurttia.

Karkki

Kaikki tietävät, että karkit eivät ole hyväksi hampaille. Sitä se ei myöskään ole, jos tavoittelee ihastuttavan tuoksuista hengen hajua. Karkkien syömisen jälkeen kannattaa pestä etenkin kieli heti herkuttelun jälkeen, jotta bakteerit eivät pääse pyörimään suussasi liian kauan. Hammaslangan käyttö estää karkin jäämisen hampaiden väliin ja pahojen tuoksujen muodostumisen.

Punainen liha

Punaisen lihan syöminen aiheuttaa suussa enemmän pahoja tuoksuja, kun esimerkiksi kanan tai kalan syöminen. Punaista lihaa voi toki silti nauttia, mutta kannattaa muistaa pitää laukussaan purukumia hätätilanteiden varalta.

Onneksi taistelussa pahanhajuista hengitystä vastaan toimii parhaiten hyvän suuhygienian lisäksi riittävä veden juominen.

Lue myös:

Lähde: Men's Health

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat