Tiesitkö? Nämä hittikappaleet ovat oikeasti covereita

Muun muassa Cindy Lauperin ja Natalie Imbruglian suurimmat hitit ovat alkujaan jonkun aivan muun tuotantoa. MTV koosti listan hämmentävimmistä cover-kappaleista. 

Sinead O’Connor: Nothing Compares 2 U

Moni tietää, että Sinead O’Connorin suurimman hitin on kynäillyt edesmennyt supertähti Prince, mutta harva tietää, että Princen sivuprojekti The Family nauhoitti kappaleen jo vuonna 1985.


Led Zeppelin: Dazed and Confused

Folk-muusikko Jake Holmes haastoi yhtyeen oikeuteen vuonna 2010, koska hän syytti yhtyeen kopioneen oman kappaleensa Dazed and Confused. Nuori Holmes soitti saman nimistä kappaletta keikoilla vuonna 1967. Kerran hän lämmitteli yhtyettä nimeltä The Yardbirds, jonka kitaristina toimi itse Jimmy Page.

Pian The Yardbirds alkoi soittaa samankuuloista kappaletta keikoilla, ja lopulta Dazed and Confused -niminen ralli löytyi myös Zeppelinin esikoislevyltä vuonna 1969. 

Holmes ei tuolloin nostanut syytettä tekijänoikeusrikkomuksesta, mutta lähetti Pagelle kirjeen, jossa pyysi tunnustusta kappaleesta. Hän ei koskaan saanut vastausta kirjeeseensä. 

Vuonna 2010 nostettu syyte ratkaistiin sopimalla vuonna 2012. 

Soft Cell: Tainted Love

Tainted Love -kappaleeseen on helppo yhdistää tyrmäävät kasarisoundit, mutta todellisuudessa kyseessä on vanha Gloria Jonesin vuonna 1965 äänittämä soul-kappale.


No Doubt: It’s My Life

Gwen Stefanin johtaman No Doubtin hittibiisi on alkujaan brittiläisen synapop-yhtye Talk Talkin tuotantoa. Talk Talk äänitti kappaleen vuonna 1984.


Amy Winehouse: Valerie

Edesmenneen Amy Winehousen tulkitsema Valerie julkaistiin Mark Ronsonin Version-albumilla. Ensimmäisenä sen kuitenkin levytti liverpoolilainen yhtye The Zutons vuonna 2006.


Beyonce: If I Were a Boy

20-vuotias lauluntekijä BC Jean kirjoitti koskettavan If I Were a Boy -kappaleen omiin kokemuksiinsa perustuen. Hän tarjosi kappaletta levy-yhtiölle, joka hylkäsi sen.

Myöhemmin BC Jean sai selville, että maailman suurimpiin poptähtiin lukeutuva Beyonce levytti kappaleen. Vaikka BC Jean suutahti kappaleensa varastamisesta, kaksikko on mitä ilmeisimmin sopinut välinsä.


Natalie Imbruglia: Torn

Losangelesilainen yhtye Ednaswap äänitti Natalie Imbruglian tunnetuksi tekemän hitin peräti kaksi vuotta ennen australialaistähteä.


Jimi Hendrix: Hey Joe

The Leaves -yhtye äänitti legendaarisen Hey Joe -kappaleen jo vuonna 1965. Seuraavana vuonna se julkaistiin Jimi Hendrix Experiencen ensimmäisen singlen A-puolella.

Björk: It’s Oh So Quiet

Saara Aallonkin tulkitsema jättihitti on alkujaan saksalainen. Horst Winter äänitti Und Jetzt Ist Es Still -kappaleen jo vuonna 1948 ja ensimmäinen englanniksi äänitetty versio ilmestyi vuonna 1951 Betty Huttonin tulkitsemana.

Cyndi Lauper: Girls Just Wanna Have Fun

Hämmentävää, mutta totta. Naisten voimakappaleen alkuperäisesittäjä on mies nimeltä Robert Hazard.


Artikkeli julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 2017

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja