Tiesitkö: Näin tunnistat saastuneen hotellisängyn

Sänkyvaatteet vaativat säännöllistä puhdistusta ja kotona voitkin itse huolehtia siitä. Mutta entä jos yö vietetäänkin vieraassa sängyssä? Näin tunnistat saastuneen hotellisängyn.

Hotellihuoneiden sängyissä nukkuu eri ihminen joka yö, joten niiden puhtaanapito vaatii erityisen paljon. Mistä tietää, että sänky on puhdas?

Kuhmurainen tyyny

Likainen tyyny sisältää yhtä paljon hometta kuin kosteusvaurioinen kylpyhuone, ja se voi aiheuttaa ihottumaa ja hengitysvaikeuksia. Erittäin likaisen tyynyn tunnistaa kuhmuraisuudesta – puhdas tyyny on pöyheä ja kevyt. Jos päänalunen on pesun tarpeessa, se voi painaa jopa kilon enemmän kuin puhtaana.

Tyyny kerää itseensä nopeasti nukkujan ihon pinnalta rasvaa ja likaa, joten hotellien tyynyt tulisi pestä erittäin usein.

Poista päiväpeitto ja koristetyynyt

Päiväpeittoja ja koristetyynyjä pestään hotelleissa harvemmin, minkä lisäksi niiden päällä oleskellaan samoilla vaatteilla kuin ulkona ollessa. Heitä ne siis sivuun aivan ensimmäiseksi, kun saavut huoneeseen.

Lutikoita sängyssä?

Nosta patja ylös ja tarkista saumat. Mikäli niissä näkyy pieniä, tummia tahroja, on patja mitä todennäköisimmine lutikoiden asuttama. Yksinkertaisen testin avulla voit myös selvittää sen: raota lakanaa ja hönkäise sinne lämmintä hengitysilmaa. Laita lakana tiiviisti kiinni ja kurkkaa sen jälkeen uudestaan lakanan alle, onko lämpö ja kosteus houkutellut ötökät esiin.

Lutikoiden puremajäljet näkyvät kutisevina näppylöinä, rakkuloina tai punaisina läiskinä henkilöstä riippuen. Lutikka imee verta nukkujasta yöllä jopa seitsemän kertaa oman painonsa verran.

Luota aisteihisi

Omat aistit kertovat ovat loistava mittari – miltä sänky tuoksuu ja miltä se tuntuu kosketettaessa? Puhtaan sängyn erottaa likaisesta usein omien tuntemusten avulla.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja