Tiesitkö? Autonsa rahoituksella hankkinut ei voi lähteä sillä noin vain ulkomaille

0:22

Jos suunnitelmissa on automatka Euroopan halki kesälomalla ja matka ulkomaille tehdään rahoitusyhtiön rahoituksella olevalla ajoneuvolla, on maastavientivaltakirja pakollinen hankittava. Rahoitusyhtiö Santander Consumer Finance muistuttaa, mitä tulee ottaa huomioon rahoitetulla autolla ulkomaille suunnatessa.

Pääkuvan video

Porsche-kuskin vaarallinen ohitus oli koitua Petrin kohtaloksi

Matkustaakseen rahoituksella olevalla autolla tai moottoripyörällä ulkomaille, tulee muistaa muutamia tärkeitä asioita, jotka täytyy hoitaa hyvissä ajoin ennen matkaa. Rahoitetulle autolle ja moottoripyörälle tarvitaan esimerkiksi aina rahoitusyhtiön myöntämä maastavientivaltakirja.

– Santanderilla sellaisen voi hakea suoraan verkkopalvelustamme. Valtakirjan voi hakea kerralla myös pidemmälle ajanjaksolle, jos tiedossa on useampi reissu ulkomaille. Pohjoismaiden alueella liikuttaessa sitä ei kuitenkaan tarvita, rahoitusyhtiö Santander Consumer Financen liiketoimintajohtaja Ilkka Virtanen sanoo.

Muista myös vakuutukset ja rekisteröintitodistus

Ulkomaille matkustettaessa ajoneuvon kaskovakuutus on oltava voimassa matkakohteessa tai -kohteissa. Mikäli matka suuntautuu Venäjälle, Valko-Venäjälle, Ukrainaan, Moldovaan tai Kosovoon, useimmat rahoitusyhtiöt tarvitsevat lisäksi vakuutusvahvistuksen kaskon voimassaolosta kohdemaassa.

– Vihreä kortti eli todistus liikennevakuutuksen voimassaolosta kannattaa ottaa aina mukaan, kun matkustaa ulkomailla. Vihreän kortin saa omasta vakuutusyhtiöstä ja Liikennevakuutuskeskuksen sivuilta voi tarkistaa helposti, missä maissa kortti on pakollinen, Virtanen kertoo.

Ajoneuvon rekisteröintitodistuksen teknisen osan voi tilata maksutta joko Trafin sähköisestä asiointipalvelusta tai noutaa katsastusasemalta. Paperinen tekninen osa tulee olla mukana ajoneuvossa aina ulkomaan matkan ajan.

– Liikenneturvallisuuden vuoksi kannattaa lisäksi tarkistaa aina ajoneuvon kunto ennen matkaa ja selvittää omasta vakuutusyhtiöstä, kuinka mahdollisessa vahinkotilanteessa kannattaa ulkomailla toimia, Virtanen muistuttaa.

Lähde: Santander

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja