Thom kha gai - thaimaalainen kookoskanakeitto

  • 6 dl kanalientä
  • 6 dl kookosmaitoa
  • 300 g broilerin rintafileetä
  • 170 g herkkusieniä tai muita viljeltyjä sieniä
  • 3 sitruunaruohoa
  • n. 10 cm galangaljuurta
  • n. 2-4 pientä punaista chiliä tai 2-4 tl chilitahnaa
  • 6 kaffir-limetinlehteä
  • 4 rkl limetin mehua
  • 4 rkl kalakastiketta
  • 1 ruukku korianteria
  • (keitettyä jasmiiniriisiä)
  • 1. Kiehauta kanaliemi ja 4 dl kookosmaitoa.
  • 2. Leikkaa broileri ja herkkusienet viipaleiksi. Leikkaa sitruunanruohot, kuorittu galangal ja chilit suikaleiksi. Poista limetinlehdistä kova keskiosa.
  • 3. Lisää broileri, sitruunaruoho, galangal, chilit, sekä limetinlehdet ja hauduta kunnes broileri on kypsynyt n. 5 min.
  • 4. Lisää loput kookosmaidosta ja mausta kalakastikkeella ja limetin mehulla. Koristele korianterilla. Tarjoa jasmiiniriisin kanssa.

- Toim. Sonja Blåberg ja Ari Malmberg

Lue myös:

    Uusimmat