THL:n Salminen moittii: Maskeja ei käytetä riittävästi Husin alueella – "Mieluummin valitaan maski kuin jätetään ottamatta"

21:55
Näin THL:n johtaja Mika Salminen ja ylilääkäri Taneli Puumalainen luonnehti Suomen ja Euroopan koronavirustilannetta tiistain tiedotustilaisuudessa.

THL:n johtajan Mika Salmisen mukaan Husin alueella ei käytetä riittävästi maskeja.

– Kun ollaan kuitenkin kiihtymisvaiheessa, niin aika matalalla kynnyksellä pitäisi sitä maskia käyttää sisätiloissa, joissa paljon muita ihmisiä liikkuu. Tässä kyllä rohkaisen ihmisiä, että mieluummin valitaan maski kuin jätetään ottamatta, Salminen korosti.

Salmisen mukaan maskin käytöstä ei ainakaan ole mitään haittaa. Maalaisjärkeä saa käyttää, mutta tällä hetkellä Helsingin ja yleisesti pääkaupunkiseudun alueella virusta liikkuu aika paljon. 

Julkisten kulkuvälineiden lisäksi pääkaupunkiseudun toisen asteen oppilaitoksissa suositellaan kasvomaskien käyttöä aina, kun lähikontakteja ei voida välttää. Opiskelijoiden toivotaan ottavan laajentunut maskisuositus vakavasti ja noudattavan sitä, ellei ole erityistä terveydellistä syytä olla käyttämättä maskia.

Salminen muistutti maskin lisäksi myös muista turvatoimista, kuten  käsihygieniasta ja siitä, ettei oireisena saa liikkua muiden ihmisten läheisyydessä.

Tänään todetuista 149 uudesta koronatartunnasta puolet on todettu pääkaupunkiseudulla. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja