THL luopuu päivittäisten koronalukujen raportoinnista – "Ei enää olennainen mittari"

2:57
Mitä tapahtuu, kun koronarajoitukset poistuvat? HUSin ylilääkäri esittää kansalaisille hartaan toiveen

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos lopettaa ylihuomenna torstaina päivittäisten koronatartuntalukujen raportoinnin. Seurannan painopiste on jatkossa rokotusten edistymisessä ja vakavien tautitapausten määrän tarkkailussa.

–Vastedes sivulla julkaistaan koronaan liittyviä tietoja, jotka parhaiten kuvaavat epidemian tämänhetkistä tilannetta. Taustalla on rokotettujen määrän kasvu sekä päivitetty hybridistrategia, jonka hallitus hyväksyi syyskuun alussa, THL:n johtaja Mika Salminen kertoo tiedotteessa.

Tilannekatsausta on päivitetty verkkoon keskiviikkoisin, mutta tästä viikosta eteenpäin katsaus julkaistaan joka torstai-iltapäivä. Katsaus löytyy THL:n sivuilta.

Uudistettu tilannekatsaus koronaviruksesta -verkkosivu sisältää tietoa muun muassa koronarokotusten viikkoraportoinnista, jossa kerrotaan 12 vuotta täyttäneiden rokotuskattavuuden kehittymisestä viikon ajalta. Tämän lisäksi verkkosivulla on tietoa koronaviruksen ilmaantuvuudesta sekä koronaviruksen jätevesiseurannasta.

Tilannekatsauksessa esitetyt tiedot epidemiatilanteesta pohjautuvat THL:n tuottamaan viikoittaiseen, tässä kuussa uudistettuun tilannearvioraporttiin ja sen seurantamittaristoon. Seurantamittaristoa on THL:n mukaan muutettu rokotuskattavuuden kasvun ja sen myötä muuttuneen epidemian kulun takia.

Tilannekatsauksessa ei enää raportoida muun muassa koronavirustartuntojen päivittäistä määrää tai alueellista tilannearviota, koska nykyisessä epidemiatilanteessa ne eivät ole THL:n mukaan olennaisia mittareita.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja