The Guardian: Butshassa kuolleiden ihmisten ruumiista löytyi nuoliammuksia

MTV:n toimittaja Niko Nurminen kertoo hetkestä, kun Butshassa alkoi näkyä toivoa verilöylyn jälkeen 2:47
Ukrainassa ollut MTV Uutiset toimittaja Niko Nurminen kertoo hetkestä, kun Butshassa alkoi näkyä toivoa

Lehden mukaan ammuksia löytyi joukkohaudoissa olleista ruumiista.

The Guardian -lehden mukaan osa Butshan joukkohaudoista löydetyistä siviileistä kuoli venäläisjoukkojen nuoliammuksiin eli flechetteihin. Patologit ja kuolemansyyntutkijat kertovat löytäneen pieniä metallisia nuolia upotettuina ihmisten päihin ja rintoihin

– Löysimme lukuisia todella ohuita, kynnen kaltaisia esineitä miesten ja naisten ruumiista. Niin löysivät myös muut kollegani alueella, ukrainalainen oikeuslääkäri Vladyslav Pirovskyi kertoi The Guardianille.

Riippumattomat asiantuntijat ovat nähneet The Guardianin esittämät kuvat ammuksista ja vahvistaneet ne nuoliammuksiksi. Butshassa asuvien silminnäkijöiden mukaan venäläisjoukot käyttivät nuoliammuksia ampuvia aseita ennen vetäytymistään. Eräs asukas kertoi Washington Postille löytäneensä ammuksia autostaan.

Nuoliammukset eivät ole kiellettyjä, vaikka ihmisoikeusjärjestöt ovat kritisoineet niitä. Esimerkiksi Amnestyn mukaan kyseisiä ammuksia ei tulisi ikinä käyttää siviilialueilla. Ammukset eivät sirpaloidu osuessaan kohteeseensa ja ne ovat tehokkaita suojavarusteita vastaan. 

Nuoliammuksia käytetään harvoin nykyaikana sodankäynnissä.

MTV Uutiset seuraa Venäjän hyökkäystä Ukrainaan, pääset lukemaan uusimmat tiedot tästä.

Lue myös:

    Uusimmat