Teuvo Hakkaraisen tuomio seksuaalisesta ahdistelusta ja pahoinpitelystä jäi voimaan – hovioikeus kovensi sakkoja

Teuvo Hakkarainen, 58, jatkaa kansanedustajana henkilökohtaisen ääniennätyksen turvin. 0:30
Teuvo Hakkarainen

Joulukuussa 2017 Teuvo Hakkarainen suuteli väkisin ja väkivalloin kansanedustajakollegaansa eduskunnassa ollessaan vahvasti juopunut.

Europarlamenttiin toukokuun vaaleissa valitun Teuvo Hakkaraisen (ps.) hovissa saama sakkotuomio pahoinpitelystä ja seksuaalisesta ahdistelusta jää voimaan.

Helsingin hovioikeudesta kerrotaan, että tuomio on lainvoimainen.

Joulukuussa 2017 Hakkarainen suuteli väkisin ja väkivalloin silloista kansanedustajakollegaansa Veera Ruohoa (kok.) eduskunnan kahvilassa.

Tapahtumaa todisti poliisikansanedustaja Kari Tolvanen (kok.). Hakkarainen oli välikohtauksen aikaan voimakkaasti juopunut.

Oikeudessa Hakkarainen myönsi tekonsa, mutta kiisti syyllistyneensä rikokseen.

Hänen mukaansa hänellä ei ollut mitään tarkoitusta aiheuttaa Ruoholle mielipahaa, vaan hän oli tapahtumailtana hilpein mielin ja pikkujoulutunnelmissa. Hakkaraisen tarkoituksena oli halata Ruohoa ja antaa hänelle suukko poskelle.

Veera Ruoho kertoi pelänneensä tilanteessa ja kokeneensa sen vaaralliseksi. Oikeudessa hän kertoi kärsineensä tapauksen jälkeen niskakivuista.

Syyttäjä oli ilmoittanut jo keväällä, ettei aio hakea valituslupaa korkeimmasta oikeudesta.

Hakkarainen sai hovissa päiväsakkoja ex-kansanedustaja Veera Ruohon seksuaalisesta ahdistelusta ja pahoinpitelystä. Syyttäjä Eija Velitski oli vaatinut Hakkaraiselle kahden kuukauden ehdollista vankeutta.

Hovioikeus kovensi Hakkaraisen rangaistuksen 45 päiväsakosta 80 päiväsakkoon. Hakkaraisen tuloilla maksettavaa tulee 5 440 euroa. Hänet määrättiin jo käräjillä maksamaan lisäksi Ruoholle 1 400 euroa korvauksia.

Lue myös:

    Uusimmat