Teuvo Hakkarainen avautuu kokemastaan ahdistelusta mielipidepalstalla: "En minäkään nauttinut, kun minua on tultu halaamaan lupaa kysymättä"

Keskisuomalaisen mielipidepalstalle kirjoittanut Teuvo Hakkarainen kertoo tarvinneensa hengähdystaukoa mediamyrskyn jälkeen. Hän kertoo jättäneensä alkoholin ja aikovansa osaltaan puuttua siihen, että seksuaalista ahdistelua ei enää tapahtuisi.

Perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen nousi uutisotsikoihin sen jälkeen, kun tämä suuteli väkisin kansanedustaja Veera Ruohoa eduskunnan pikkujouluissa.

Nyt Hakkarainen avautuu itsekin sopimattomaksi kokemastaan lähentelystä eduskunnassa.

– En minäkään ole nauttinut niistä tilanteista, kun minua on tultu halaamaan minulta lupaa kysymättä "Lempi-Hakkarainen"-sanojen saattelemana. Olen tuntenut oloni kiusalliseksi. En tiedä, onko kyseessä hyväntahtoinen flirtti vai mitä se on, mutta minulle se on tuntunut vastenmieliseltä.

Kohusta seurasi myös jotain hyvää

Viime kuukausina hiljaiseloa pitänyt Hakkarainen kertoo, että ei puolustele pikkujoulujen aikaan uutisiin noussutta ahdistelutekoaan. Hän uskoo, että kohusta seurasi jotain hyvääkin, sillä pikkujouluja ja täysistuntoja ei pidetä puhemiehen linjauksen myötä yhtä aikaa.

Kansanedustaja Veera Ruoho on tehnyt rikosilmoituksen Teuvo Hakkaraisen käyttäytymisestä 1:56

Hakkarainen luonnehtii, että hänelle alkoholin suhteen sopii nollatoleranssi. Hän kertoo mielipidekirjoituksessa korvanneensa alkoholinkäyttöä liikunnalla, joka on tehnyt perussuomalaisten kansanedustajalle hyvää. Hakkarainen kaipaa muutosta eduskunnan alkoholikulttuuriin.

– Eduskuntatyöskentely ja alkoholi eivät sovi yhteen. Paljon kriittistä tarkastelua ja muutoksia tarvitaan tuon korskean rakennuksen sisällä. Siellä tehdään tärkeitä päätöksiä, ihmisten elämään vaikuttavia. Minä lupaan osaltani jatkossa tehdä kaikkeni, jotta kansalaisten antama valtakirja saa vastinetta.

Viitasaarelainen kansanedustaja vakuuttaa, että aikoo tehdä osansa sen eteen, että naisten kokemaan häirintään saadaan aikaiseksi muutos.

– Menneisyydelle en voi mitään, mutta tulevaisuuteen voin vaikuttaa.  

Lue myös:

    Uusimmat