Käräjäoikeus tuomitsi Teuvo Hakkaraisen Veera Ruohon seksuaalisesta ahdistelusta – 3060 euroa sakkoa

Teuvo Hakkarainen saapui oikeudenkäyntiin 0:57

Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps.) tuomittiin tänään pahoinpitelystä ja seksuaalisesta ahdistelusta Helsingin käräjäoikeudessa.

Hakkarainen suuteli väkisin ja väkivalloin kollegaansa Veera Ruohoa (kok.) eduskunnan kahvilassa viime joulukuussa. Tapahtumaa todisti poliisikansanedustaja Kari Tolvanen (kok.). Hakkarainen oli välikohtauksen aikaan voimakkaasti juopunut.

Hakkarainen tuomittiin teosta sakkorangaistukseen ja hänet määrättiin maksamaan 45 päiväsakkoa eli 3060 euroa. Lisäksi hänet määrättiin maksamaan Ruoholle kärsimyskorvauksia 1400 euroa.

Oikeudessa Hakkarainen myönsi tekonsa, mutta kiisti syyllistyneensä rikokseen. Hänen mukaansa hänellä ei ollut mitään tarkoitusta aiheuttaa Ruoholle mielipahaa, vaan hän oli tapahtumailtana hilpein mielin ja pikkujoulutunnelmissa. Hänen mukaansa hänen tarkoituksenaan oli halata Ruohoa ja antaa hänelle suukko poskelle.

Ruoho kertoi pelänneensä tilanteessa ja kokeneensa sen vaaralliseksi. Oikeudessa hän kertoi kärsineensä tapauksen jälkeen niskakivuista.

Syyttäjä Eija Velitski vaati Hakkaraiselle vankeusrangaistusta. Oikeuden istunnon jälkeen hän kertoi tiedotusvälineille, että aikoo miettiä yön ylitse, valittaako hän käräjäoikeuden ratkaisusta hovioikeuteen.

Päivitetty kello 11:07.

Lue myös:

    Uusimmat