"Riskiryhmään kuuluvat voivat painaa tööttiä" – koronavirus näkyy myös rengasliikkeissä, mutta näillä vinkeillä selviät operaatiosta itsekin

Tällainen on arktisiin oloihin suunniteltu talvirengas 0:56
Tällainen on arktisiin olosuhteisiin suunniteltu järeä talvirengas.

Koronavirus on pakottanut monet yritykset keksimään vaihtoehtoisia toimintatapoja totuttujen tilalle. Ihmisten vältellessä kontaktia muiden kanssa, voidaan renkaidenvaihtokin kokea uhaksi, mikäli sitä ei itse halua tehdä.

Monet yritykset pyrkivät tällä hetkellä tarjoamaan palveluitaan mahdollisimman riskittömässä muodossa. Erityisesti riskiryhmiin kuuluvien tulisi tällä hetkellä välttää kontakteja muihin ihmisiin, jolloin esimerkiksi renkaanvaihto rengasliikkeessä voi saada monet lykkäämään operaatiota. Se taas ei ole liikenneturvallisuuden kannalta kestävä vaihtoehto, sillä myös kitkarengas on huono kesärengas.

Kesärenkaiden vaihtoajan ollessa käsillä, on muun muassa Vianor ryhtynyt tarjoamaan kontaktitonta palvelua toimipisteissään.

– Jos riskiryhmään kuuluvat asiakkaat haluavat välttää sisällä asiointia, he voivat painaa tööttiä. Tulemme palvelemaan heitä ulos. Ajamme auton halliin penkinsuojaa ja kertakäyttöhanskoja käyttäen sekä desinfioimme hallintalaitteet lopuksi. Tilanteen salliessa asiakas voi myös ajaa auton itse halliin, jolloin henkilökuntamme neuvoo ja ohjaa heitä ja työ tehdään asiakkaan odottaessa autossa, Vianorin kuluttajakaupasta vastaava Vesa Laitinen kertoo tiedotteessa.

Näin vaihdat renkaat itse

Nykyautojen kohdalla renkaanvaihto ei ole aina niin yksinkertaista kuin moni kuvittelee. Esimerkiksi huonoilla tai vääränlaisilla työkaluilla voi saada aikaan kalliita vahinkoja ja pahimmassa tapauksessa satuttaa itsensä.

Jos homma ei ole takuuvarmasti hanskassa, ei omista asianmukaisia työkaluja tai käytettävissä ei ole operaatioon soveltuvaa turvallista paikkaa, kannattaa homma jättää ammattilaisille.

Mikäli kuitenkin haluat vaihtaa renkaat itse, kuten tähänkin asti, katso tästä renkaanvaihtajan muistilista ennen töihin ryhtymistä.

Katso alta video, miten renkaat vaihdetaan oikeaoppisesti.

Näin vaihdat renkaat autoosi 6:20
VIDEO: Näin vaihdat renkaat autoosi.

Lähteet: Vianor, Autoliitto

Lue myös:

    Uusimmat