Testasimme WhatsAppin uuden ominaisuuden – löytääkö sillä eksyneen kaverin metsästä?

1:19

MTV Digi testasi WhatsAppiin vastikään tulleen uuden live-sijaintitoiminnon. Miten eksynyt kaveri löytyy metsästä?

Oman sijaintinsa lähetyshetkellä on voinut jakaa WhatsAppissa aiemminkin, mutta uudella toiminnolla sijainnin voi jakaa reaaliajassa valitun ajan ajaksi. Vastaava ominaisuus löytyy myös esimerkiksi Facebookin Messengeristä.

Päätimme testata, kuinka hyvin uuden WhatsAppin live-sijainnin avulla voi löytää eksyneen kaverin.

Testin aikana osoittautuu hyvin selväksi, että kaupunkiolosuhteissa WhatsAppin välittämä live-sijainti on hyvin tarkka. Parhaimmillaan laite ilmoittaa paikannuksen tarkkuudeksi jopa viisi metriä.

Vaikeuksia voi kuitenkin tuottaa kartan hahmottaminen: mikä tie valita risteyksessä? Tähän toki vaikuttaa vahvasti henkilön omat suunnistus- ja kartanlukutaidot.

Kartalla näkyy kuitenkin onneksi kaverin live-sijannin lisäksi oma live-sijanti, joka helpottaa myös huonommankin suunnistajan onnistumista.

Videolla näet testin kokonaisuudessaan!

WhatsAppin live-sijainnin perusteella kaveri kuitenkin löytyy lopulta. Testin perusteella voidaan todeta, että väkijoukosta kaveria voisi olla vaikea löytää metrilleen, mutta esimerkiksi metsässä pääsee kyllä kuuloetäisyydelle.

Testi suoritettiin kaupungissa, joten on vaikea sanoa, miten paikannus olisi toiminut esimerkiksi huonompien yhteyksien varassa.

Näin kytket live-sijainnin päälle

WhatsAppissa live-sijaintitoiminto löytyy viestin kirjoitusosiosta IOS-puhelimissa plussakuvakkeen takaa löytyvästä tutusta Sijainti-kohdasta, jonka osaksi on ilmestynyt uusi live-sijainnin jakomahdollisuus. Anroid-puhelimissa Sijanti-kohta löytyy paperiliitin-kuvakkeen takaa.

Live-sijainnin voi jakaa myös ryhmäkeskustelussa. Useamman henkilön jakaessa sijaintinsa yhtä aikaa kaikkien sijainnit näkyvät yhdistetyllä kartalla. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja