Mainos

Tesla haluaa maailman suurimmille automarkkinoille – neuvottelee tehtaan rakentamisesta Kiinaan

Tesla on vahvistanut neuvottelevansa tehtaan avaamisesta Kiinaan. Näin Tesla pääsee lähemmäs kasvavaa kiinalaista asiakaskuntaansa.

Sähköautoja valmistava Tesla on vahvistanut neuvottelevansa Kiinan kanssa tehtaan avaamisesta Shanghain alueelle. Ilmoitus lopettaa kuukausia kestäneet spekulaatiot Teslan aikeista avata uusi tehdas maailman suurimmilla autojen markkina-alueelle.

Yhtiö odottaa saavansa valmiiksi tarkemman suunnitelman sähköautojen valmistamisesta Kiinassa vuoden loppuun mennessä. Vielä ei ole varmaa, lähteekö Tesla myös yhteistyöhön kiinalaisten yritysten kanssa, joka on yleensä ollut ehto ulkomaisten yritysten toiminnan aloittamiselle Kiinassa.

Tällä hetkellä Tesla valmistaa kaikki autonsa Yhdysvalloissa. Yhtiön tavoitteissa on kuitenkin kasvattaa tuotantoaan puoleen miljoonaan ajoneuvoon vuodessa, jotta se tavoittaisi Euroopan ja Aasian markkinoiden kuluttajat paremmin. Uusien tehtaita onkin avattava lähemmäs näitä kuluttajia.

Tehtaan avaaminen Kiinaan auttaakin Teslaa myymään enemmän autoja Aasiassa ja eritoten Kiinassa. Huhut uudesta tehtaasta käynnistyivät sen jälkeen, kun Teslan toimitusjohtaja Elon Musk vieraili yllättäen Kiinassa huhtikuussa.

Autojen kysyntä on jatkuvassa kasvussa Kiinassa, ja ilmansaasteiden vuoksi kuluttajia rohkaistaan ostamaan varsinkin hybridi- ja sähköautoja.

Lähde: The Verge


---

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.