Tesla-uskovainen syytti toimittajia yhtiön parjaamisesta, sai yllättävän vastauksen Elon Muskilta: "Täysi oikeus olla tuohtuneita"

4:08

Teslan toimitusjohtajan mukaan norjalaisten turhautuminen yhtiön huoltopalveluihin on täysin perusteltua. Hän kuitenkin lupailee tilanteeseen parannuksia.

Pääkuvan video

Jaakko vastaanotti Suomen ensimmäisen Tesla Model X:n

Sähköautoyhtiö Teslalla pyyhkii Norjassa erinomaisesti – jos myyntilukuja katsotaan. Toimitusjohtaja Elon Musk myöntää twiitissään, että heillä on kuitenkin ongelmia saada huoltopuoli vastaamaan asiakkaidensa tarpeita.

Norjalaiset tehneet runsaasti valituksia Teslasta

Tesla on yksi Norjan suosituimmista uusista autoista, mutta erityisesti Oslon seudulla huolto on yskähdellyt ruuhkautumisen seurauksena. Norjan teillä liikkuu pian 30 000 Teslaa, mutta huoltoliikkeitä yhtiöllä on vain kymmenkunta.

Vuoden ensimmäisellä puoliskolla Teslasta oli tehty 118 valitusta Norjan kuluttajaneuvostoon; närkästystä ovat herättäneet muun muassa asiakaspalvelu, jota ei ole aina saanut edes kiinni sekä aikataulujen venyminen.

– Norjalaisilla on täysi oikeus olla tuohtuneita meille. Meillä on ongelmia huoltofasiliteettiemme laajentamisessa erityisesti Oslossa, Musk twiittasi.

Muskin rehellinen twiitti oli vastaus Twitter-käyttäjälle, joka piti yhtiön ongelmista kirjoitettuja artikkeleita Teslan parjaamisena.

– Joka päivä tulee artikkeli, jossa yritetään mustamaalata Teslan brändiä. Tänään kyse on kettuuntuneista norjalaisista. Mutta Tesla ja Elon Musk eivät hätkähdä, koska heillä on markkinoiden paras tuote, twiitissä sanottiin.

Uusi huoltokeskus ja liikkuvia huoltopisteitä

Yhtiön edustaja kertoo, että Norjan huoltotiimin työntekijöiden määrää on lisätty 30 prosentilla, ja tavoitteena on tuplata henkilökunnan määrä vuoden loppuun mennessä. Apua tullaan Muskin mukaan saamaan myös huoltoautoista, jotka otetaan käyttöön heti, kun Norjan hallitus antaa siihen luvan. Osloon on rakenteilla myös suuri huoltokeskus.

Norjassa, joka on Euroopan toiseksi suurin sähköautojen markkina-alue Saksan jälkeen, myytiin viime vuonna noin 8 500 uutta Teslaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja