Valmistaja lahjoittaa uuden auton palkinnoksi sen hakkeroinnista – 15 000 dollaria voi kilahtaa tilille pelkästä bugilöydöstä

Tesla Model 3 ensimmäistä kertaa Suomessa – MTV Uutiset tutustui 3:26
MTV Uutiset tutustui ensimmäistä kertaa Suomessa vierailleeseen Tesla Model 3:een.

Tesla pitää autojensa tietoturvaa suuressa arvossa. Se on jo vuosia työskennellyt hyvisten puolella olevien valkohattuisten hakkerien kanssa paikatakseen haavoittuvuuksia ennen kuin pahat mustahatut ehtivät ne löytää.

Teslan "bugipalkkio-ohjelma" on ollut käynnissä jo nelisen vuotta, ja yhtiötä lähellä olevat lähteet kertovat sen jakaneenkin rahaa jo satojen tuhansien dollareiden edestä henkilöille, jotka ovat ilmoittaneet löytäneensä tietoturva-aukkoja.

Viime vuonna Tesla korotti korkeinta palkkiotasoa 15 000 dollariin per raportoitu bugi, ja se jopa kannustaa autojen omistajia omien autojensa hakkerointiin vakuuttamalla, että auton takuu säilyy, kunhan hakkerointi on tehty hyvässä hengessä ja suurempaa etua ajatellen.

Nyt Tesla on kuitenkin päättänyt nostaa panoksia entisestään. Kanadan Vancouverissa maaliskuussa järjestettävässä Pwn20wn-tapahtumassa Tesla lupaa lahjoittaa uuden Model 3:n henkilölle, joka voittaa hakkerointikilpailun, jonka kohteena on Model 3.

Teslan toimitusjohtaja Elon Musk on useaan otteeseen ilmaissut huolensa autonomisten autojen tietoturvasta. Hän uskoo Teslan olevan oikealla tiellä ongelmien ratkaisemisen suhteen.

Lähde: Electrek

Lue myös:

    Uusimmat