Mainos

Australialainen terveysjärjestö vertasi pluskokoisten mallien käyttämistä tupakkamainoksiin: "Tämä on vaikea viesti"

Australian Medical Associationin johtajan mukaan pluskokoiset mallit välittävät vaarallista viestiä

Pluskokoisten mallien hyödyistä ja haitoista on keskusteltu viime aikoina paljon. Toisaalta erilaisten kehojen näkeminen mainoskuvissa lisää kehotyytyväisyyttä, toisaalta pluskokoiset mallit nähdään epäterveiden elintapojen kannustajina. Nyt australialainen terveysjärjestö on ottanut asiaan kantaa, kertoo NZ Herald.

Australian Medical Associationin johtaja Brad Frankham totesi Daily Telegraph -lehdelle, että pluskokoiset mallit välittävät vaarallista viestiä. Australian Medical Association eli AMA on nettisivunsa mukaan "vaikutusvaltaisin järjestö", joka edustaa rekisteröityneitä lääketieteen harjoittajia ja lääketieteen opiskelijoita.

Frankhamin mukaan itsevarmuuden ja epäterveiden asioiden edistämisen välillä on vain hiuksenhieno raja.

– Emme halua kenenkään olevan nolostunut tai häpeävän ulkonäköään, ja kaikkien meistä täytyy käyttää vaatteita, mutta omana itsenään olemisen luoman itsevarmuuden ja terveen painon viestin edistämisen välillä on ero, Frankham kuvaa.

Mies vertasi pluskokoisten mallien käyttämistä tupakan mainostamiseen.

– Tämä on vaikea viesti, mutta aivan kuten emme käytä tupakkaa tuotteiden mainostamiseen, en usko, että meidän pitäisi käyttää epätervettä painoa tuotteiden mainostamiseen.

The Daily Telegraphissa Soraiya Fuda kirjoitti mielipidekirjoituksen, jossa kritisoi pluskokoisia malleja. Fudan mukaan mallien painoon liittyvä tie "on kaksisuuntainen".

– Jos muotimaailma päättää lakata käyttämästä malleja, jotka ovat näännyttäneet itsensä luurangonlaihoiksi – kuten pitäisikin lakata – muotimaailman ei sitten pitäisi päättää alkaa edistää yhtä epätervettä vartalomallia, Fuda kommentoi.

Fudan vastustajat ovat todenneet, että pluskokoisia syrjitään jo valmiiksi niin paljon, ettei ylipainoa ole edes mahdollista ”ihannoida”.


***

8:04

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.