Terveysmessuilla etsitään rentoutta ja kiireettömyyttä elämään

Terveysmessuilla voi kuunnella asiantuntijaluentoja, testauttaa terveyttään ja kysyä neuvoa lääkäreiltä. Ohjelmauutuutena avautuu Hidas alue, jolla messukävijät pääsevät kokeilemaan mietiskely- ja rentoutumistekniikoita. Vastapainoksi nostetaan sykettä zumbaten, tankotanssilla ja pulahtamalla talviuintialtaaseen. Perjantaina ja lauantaina messuyleisöä viihdyttää huippusuosittu Scandinavian Hunks.

Ohjelmauutuutena hidas alue

Slow life ja downshifting ovat Suomessakin jo ilmiöitä. Terveysmessujen Hitaalla alueella voi tavata hidastamisen asiantuntijoita ja hakea uudenlaista kohtuullisuutta elämään. Hitaan alueen harjoittelupisteissä harjoitellaan erilaisia joogamuotoja, shindoa, luovaa kehotyöskentelyä ja zen-istumameditaatiota.

Kovassa nousussa olevaa mindfulness-menetelmää esitellään monesta näkökulmasta: stressinhallinnassa, masennuksen ehkäisijänä, elämän muutosvoimana ja itsensä hyväksymisen menetelmänä.

Luentoja seksistä painonhallintaan ja syövän ehkäisyyn

Terveysmessuilla esiintyvät mm. maalaislääkäri Tapani Kiminkinen, psykiatri Matti Huttunen, ylilääkäri Matti Rautalahti, elämäntaidonvalmentaja Marika Borg, taiteilija Rakel Liekki, pastori Jaakko Heinimäki, ravitsemusterapeutti Anette Palssa ja fitnessvoittaja Jutta Gustafsberg. Messuvieraiden toivomuksesta luennoijakaartiin palaa muutaman vuoden tauon jälkeen myös ravitsemusguru Paula Heinonen, joka luentonsa päätteeksi vastaa kyselytunnillaan messukävijöiden henkilökohtaisiin ravitsemuskysymyksiin.

Sunnuntaina messuvieraat pääsevät tutustumaan Tension releasing exercise -menetelmään eli "tärinäterapiaan". TRE-terapian on todettu tepsivän mm. stressiin ja jännitykseen. Aiheesta luennoivat psykoterapeutti Mikael Saarinen ja TRE-ohjaaja, budovalmentaja Jyrki Rytilä.

Terveysmessujen yhteydessä järjestetään Valtakunnalliset Selkäpäivät, joiden luennot ovat avoimia kaikille messukävijöille. Lääkäreiden ja fysioterapeuttien ohella luennoijana vierailee mm. tanssija Sami Saikkonen kertomassa omasta kuuden vuoden kipujaksostaan.

Kokkausnäytöksiä ja terveyden testausta

Terveysmessuilla on runsaasti ohjelmaa terveellisestä ravitsemuksesta. Myllyn Paras ja Hyvä Terveys -lehti esittelevät uudet reseptivinkkinsä näytöskeittiössä, kokkaamassa mm. Kati Nappa, Maija Silvennoinen, Jaakko Kolmonen, Janne Kataja, Arja Saijonmaa ja Rosa Meriläinen.

Teehuoneessa vierailevat Teen Ystävät ry:n puheenjohtajan Pirkko Arstilan juttuseurana mm. Pirkko Mannola, Aira Samulin, Nadja Nowak, Roman Schatz ja Pirkko Lahti.

Terveyttään voi testauttaa monin tavoin mm. mittauttamalla kehon koostumuksen, silmänpaineen, hiuspohjan kunnon, vyötärönympäryksen, verenpaineen, painoindeksin ja puristusvoimansa.

Artikkelin tarjoaa: Terveysmessut

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja