Terveelliset Kaurasämpyläsolmut

Huhtikuussa vietetään Sydänviikkoa. Terveellinen kuukausi on hyvä aloittaa leipomalla Kaurasämpyläsolmuja. Tässä maittavien sämpylöiden ohje, jossa voi myös hyödyntää pakkasesta vielä mahdollisesti löytyvää viime syksyn sienisatoa.

  • n. 25 kpl
  • 8 dl vettä tai piimää
  • 50 g hiivaa
  • 7 dl kauraleseitä
  • n. ½ dl kuivattua sieni- tai kasvirouhetta tai yrttejä
  • 2 rkl tummaa- tai fariinisokeria
  • 2 tl Mineraalisuolaa
  • (1-2 rkl kuminaa)
  • 50 g Öljyä
  • 12 dl Hiivaleipäjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää lese, haluamasi maustavat aineet, öljy sekä vähitellen jauhot. Alusta hyvin taikinaksi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Leivo kohonnut taikina pötköksi, paloittele se 25:een osaan. Leivo paloista 15-20 cm:n pituisia nauhoja ja solmi ne löysästi yksinkertaisiksi solmuiksi uunipellille kohoamaan. Voit laittaa nauhat myös sydämen muotoon, jolloin saat sydänsämpylöitä.

Anna kohota kaksinkertaisiksi. Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 12-15 min.

Resepti: Arja Savela

Lue myös:

    Uusimmat