Terveellinen aamiainen voikin lihottaa – älä tee näitä virheitä!

Terveellinen aamiaisesi ei välttämättä olekaan niin terveellinen.

Nouseeko painosi, vaikka olet mielestäsi panostanut terveelliseen ruokavalioon? Ehkä olisi syytä kiinnittää huomiota esimerkiksi aamiaislautasesi sisältöön. Terveelliseksi luulemasi aamiainen saattaakin olla yllättävän lihottava. Tässä syyt:

1. Kaloripitoiset terveyspommit

Pähkinät ja avokadot sisältävät toki runsaasti terveellisiä rasvoja, mutta ne ovat samalla myös melkoisia kaloripommeja. Terveellisiä ruokiakaan ei kannata syödä kilokaupalla, jos haluaa pitää linjansa kunnossa. Pähkinöiden ja avokadojen lisäksi petollisia lihottajia voivat olla muun muassa kuivatut hedelmät, pähkinävoit sekä juusto.

2. Kiireiset aamut ja annoskoot

Kiireiset aamut pakottavat joskus turvautumaan pikapuuroihin ja muihin nopeasti syntyviin aamiaisruokiin. Muista kuitenkin kiireessä huomioida myös aamiaisesi annoskoko: ethän kaada lautasellesi huomaamatta aivan liikaa ruokaa, jonka syöt sitten kiireessä, etkä huomaa olevasi jo kylläinen? Kiireessä tulee helposti ahmittua ylimääräisiä kaloreita.

3. "Terveelliset" vaihtoehdot suosikkiherkuista

Herkuista, kuten muffineista ja pannukakuista voi toki loihtia terveellisempiä versioita vaihtamalla tiettyjä ainesosia toisiin. Voin vaihtaminen kookosrasvaan ei kuitenkaan tarkoita sitä, että annoksesta tulee välttämättä yhtään sen vähemmän kaloripitoinen. Sama sääntö pätee myös niin sanottuihin terveysmoothieihin. Pidä huolta, ettet valmista niistä huomaamatta kaloripitoisia sokeripommeja!

Lähde: Fitsugar

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat