Teollisuusliitto: Polttoainejakelu yhä lakkojen piirissä

Polttoainejakelua ei ole rajattu kokonaan lakkojen ulkopuolelle. 

Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto kertoi eilen, että polttoainejakeluun liittyviä lakkorajoja "tarkennetaan" huoltovarmuuskeskuksen (HVK:n) kanssa käytyjen keskustelujen perusteella. HVK on vaatinut bensan jakelun rajaamista lakkojen ulkopuolelle saatavuuden ja huoltovarmuuden turvaamiseksi. 

Aalto ei halunnut eilen täsmentää, mitä lakkorajojen tarkentaminen tarkoittaa, sillä keskustelut HVK:n kanssa olivat luottamukselliset.

Nyt Teollisuusliitosta täsmennetään MTV Uutisille, että polttoainejakelu on edelleen lakkojen piirissä.

Teollisuusliiton mukaan lakkorajoja on tarkistettu niin, että kriittisten siviilitoimijoiden ja viranomaisten logistiikkakuljetukset pyritään turvaamaan siten, että HVK on tyytyväinen ratkaisuun.

HVK tiedotti eilen, että Teollisuusliiton päätös lakkorajojen tarkistamisesta "auttaa turvaamaan huoltovarmuuden kannalta kriittistä liikennettä", mutta polttoaineiden saatavuudessa on silti yhä odotettavissa häiriöitä. 

Esimerkiksi energiayhtiö Neste kertoi eilen, että osalta sen huoltoasemista ei saa enää polttoainetta. 

Neste suosittelee, että pääsiäisenä pitempiä matkoja ajavat autoilijat ottavat lakon vaikutukset polttoaineen saatavuuteen huomioon ajomatkaa suunnitellessaan.

HVK:n mukaan polttoaineen hamstraukselle Suomessa ei ole tarvetta.

SAK kertoi tänään jatkavansa poliittisia lakkoja viikolla. Lakkojen vaikutukset kohdistuvat pääasiassa vientiteollisuuteen. 

Lue myös:

    Uusimmat