Teollisuuden uudet tilaukset vähenivät lähes 10 prosenttia vuoden takaisesta

Luonto vaarassa – löytävätkö teollisuus ja luontoväki yhteisen sävelen? 11:52
Katso yltä keskustelu siitä, löytävätkö teollisuus ja luontoväki yhteisen sävelen.

Teollisuuden uusien tilausten arvo oli toukokuussa yli yhdeksän prosenttia pienempi kuin vuotta aiemmin, kertoo Tilastokeskus.

Uudet tilaukset vähenivät eniten metalliteollisuudessa, missä uusien tilausten arvo oli yli 12 prosenttia pienempi kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Myös kemianteollisuudessa ja metalliteollisuudessa tilauksia tuli vuoden takaista vähemmän.

Tilausten määrä on ollut laskussa laajemminkin. Tammi–toukokuun aikana tilaukset vähenivät noin yhdeksän prosenttia vuoden takaisesta.

Paperin sekä paperi- ja kartonkituotteiden valmistuksen toimialalla uudet tilaukset kasvoivat aavistuksen. Ne nousivat 0,3 prosenttia vuoden takaisesta.

Teollisuustuotanto kasvoi toukokuussa

Teollisuustuotanto kasvoi toukokuussa huhtikuuhun verrattuna runsaan prosentin. Tilastokeskuksen luku on kausitasoitettu, eli siitä on poistettu kausivaihtelun vaikutus.

Teollisuustuotanto kasvoi eniten metsäteollisuudessa, jossa tuotantoa oli yli kuusi prosenttia enemmän verrattuna huhtikuuhun. Metalliteollisuuden sekä elintarviketeollisuuden tuotannot kasvoivat pari prosenttia.

Kaivostoiminnassa ja louhinnassa tuotanto laski lähes kahdeksan prosenttia, ja kemianteollisuuden lasku oli viiden prosentin tietämillä huhtikuuhun verrattuna.

Teollisuuden työpäiväkorjattu tuotanto väheni runsaat viisi prosenttia. Työpäiväkorjattu lukema huomioi työpäivien lukumäärän vaihtelun.

Lue myös:

    Uusimmat