Video: Tekstaaminen ajokokeessa sallittiin – ja näin vaarallista se todella on

Belgialainen Responsible Young Drivers -organisaatio kehitti ajokoneen, jonka ainoa tarkoitus oli paljastaa, kuinka vaarallista tekstiviestin kirjoittaminen ajon aikana on.

Kun ajo-opettaja brysseliläisellä ajoradalla kertoo, että kokelaiden on samaan aikaan kirjoitettava tekstiviestiä ja ajettava radan läpi, olivat ajajat kauhuissaan.

Kuitenkin, testin läpäistäkseen, heidän pitää suorittaa myös ”kännykkäkoe” osumatta ajoradalla oleviin esteisiin. Vaikka ajoradalla autoilu ei vastaakaan arkipäivän ajoa, se tarjoaa monelle samoja haasteita. Esimerkiksi vieraassa paikassa navigointi tai huomion jakaminen moneen paikkaan samaan aikaan tuovat usein omat haasteensa.

Videolla yllättävintä on ajokokelaiden suhtautuminen kännykkätestiin, sillä monet heistä toteavat, että on mahdotonta suorittaa koe vaivattomasti tai virheettä. Videon ja kokeen tarkoitus onkin saada nuorille viesti tekstaamisen vaarallisuudesta autoillessa. Yhä useampi kuolemaan johtanut kolari aiheutuu ratin takana viestittelystä.

Lue myös:

    Uusimmat