Mainos

Video: Tekstaaminen ajokokeessa sallittiin – ja näin vaarallista se todella on

Belgialainen Responsible Young Drivers -organisaatio kehitti ajokoneen, jonka ainoa tarkoitus oli paljastaa, kuinka vaarallista tekstiviestin kirjoittaminen ajon aikana on.

Kun ajo-opettaja brysseliläisellä ajoradalla kertoo, että kokelaiden on samaan aikaan kirjoitettava tekstiviestiä ja ajettava radan läpi, olivat ajajat kauhuissaan.

Kuitenkin, testin läpäistäkseen, heidän pitää suorittaa myös ”kännykkäkoe” osumatta ajoradalla oleviin esteisiin. Vaikka ajoradalla autoilu ei vastaakaan arkipäivän ajoa, se tarjoaa monelle samoja haasteita. Esimerkiksi vieraassa paikassa navigointi tai huomion jakaminen moneen paikkaan samaan aikaan tuovat usein omat haasteensa.

Videolla yllättävintä on ajokokelaiden suhtautuminen kännykkätestiin, sillä monet heistä toteavat, että on mahdotonta suorittaa koe vaivattomasti tai virheettä. Videon ja kokeen tarkoitus onkin saada nuorille viesti tekstaamisen vaarallisuudesta autoillessa. Yhä useampi kuolemaan johtanut kolari aiheutuu ratin takana viestittelystä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.