Mainos

Teknologiateollisuuden neuvottelut jatkuvat tänään

Työmarkkinaneuvottelut ovat jatkuneet tänään puolelta päivin. Neuvotteluja metalliteollisuutta perjantaina uhkaavan lakon purkamiseksi käytiin keskiviikkona iltakymmeneen.

– Kyllä tässä voi sellaisen johtopäätöksen tehdä, että kun ja jos lakko alkaa perjantaina niin yritykset aloittavat torstaina ajamaan prosesseja alas. Lakon vaikutus tulee jo tätä kautta yrityksille, totesi Teknologiateollisuus ry:n varatoimitusjohtaja Risto Alanko eilen illalla valtakunnansovittelijan toimistolla.

Osapuolet ovat yhä kaukana toisistaan. Ja lakko lähestyy kovaa vauhtia.

– Tilanne on ollut koko ajan vaikea, eikä kiistakysymyksissä päästy eteenpäin, kertoo Ammattiliitto Pro:n puheenjohtaja Antti Rinne.

– Näin se on. Nyt valtakunnan sovittelija teki sellaisen johtopäätöksen, ettei neuvotteluissa jätetä sovintoesitystä ja jatketaan sitten torstaina puolen päivän aikaan. Sopu saadaan aikaiseksi, mutta milloin, on eri asia. Se voi tulla huomenna, perjantaina tai viikon päästä, kun pääsemme teknologiateollisuuden kanssa sopimukseen. Se voi vaatia muutaman päivän lakkoa, Alanko jatkaa.

Sovun löytämistä ovat jarruttaneet kiistat sekä palkoista että hallituksen työntekijöille lupaamista kolmesta koulutuspäivästä.

Metalliliiton puheenjohtaja Riku Aalto sanoi keskiviikkona, että heillä pitää olla selvä käsitys siitä, mitä lupaus koulutuspäivistä varmasti tarkoittaa

Hallitukselta on tullut jo toiveita sopuun pääsemisestä.

– Olemme hallituksen kanssa samaa mieltä sovusta, mutta vielä meillä ei ole edellytyksiä sille, Alanko sanoo.

Hallitus on luvannut jo aiemmin tulevansa vastaan jos liitot saavat aikaiseksi sovun.

– Me emme tiedä vielä tarkasti, miten hallitus tulee vastaan ja mitä se tarkoittaa. Odotamme torstaita, jotta asia lähtee selkiytymään, Rinne muotoilee.

(MTV3 - STT)

Katso Jenny Matikaisen juttu:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.