Mainos

Lakko lähestyy uhkaavasti - näitä tehtaita ajetaan jo alas

Työmarkkinaneuvottelut jatkuvat tänään puolelta päivin. Neuvotteluja metalliteollisuutta huomenna uhkaavan lakon purkamiseksi käytiin eilen iltakymmeneen.

Sovun löytämistä ovat jarruttaneet kiistat sekä palkoista että hallituksen työntekijöille lupaamista kolmesta koulutuspäivästä.

Ammattiliitto Pron mukaan eräitä suuria teollisuuden tuotantolaitoksia on jo ryhdytty ajamaan alas prosessien laajuuden vuoksi. Sulkeminen on käynnissä muun muassa Bolidenin Harjavallan-tehtaalla ja Rautaruukin Raahen-tehtaalla.

Rautaruukin Raahen-tehtaan pääluottamusmiehen Mika Vuotin mukaan rautatuotantoa vähennetään hallitusti lakon varalta. Kokonaan tehdasta ei pystytä pysäyttämään.

– Osa väestä joutuisi olemaan lakonkin aikana töissä. Meillä on tietyt prosessit, jotka täytyy hoitaa. Tämä ei ole kuin konepaja, joka voidaan pysäyttää ihan noin vain, Vuoti sanoo.

Rautaruukin Raahen-tehtaalla on noin 3000 työntekijää.

Tehtaan johto ei halua kommentoida mahdollista teknologiateollisuuden lakkoa ja sen vaatimia valmisteluja. Se haluaa antaa osapuolille neuvottelurauhan.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.