Mainos

Teknavi kokeili kohuttua vr-sovellusta: Lähes tajunnan räjäyttävää piirtämistä

Tämän hetken yksi kohutuimmista virtuaalilaseille tarkoitetuista sovelluksista on Googlen kehittämä kolmiulotteinen piirto-ohjelma Tilt Brush.

Tilt Brush toimii vain HTC Vive -virtuaalilasien kanssa. Vive puolestaan vaatii seurakseen tehokkaan pc-pöytäkoneen. HTC Vive ei ole aivan jokaisen hankintalistalla, sillä sen hinta on noin 950 euroa.

Tilt Brushin ideana on maalata tai piirtää ympäröivään virtuaaliseen tilaan käyttämällä molemmissa käsissä pidettäviä HTC Viven ohjaimia. Toisella kädellä maalataan ja toinen käsi on virtuaalinen väripaletti, josta voi kytkeä päälle erilaisia tehosteita, vaihtaa siveltimiä ja piirtovälineitä ja tehdä muutakin mukavaa.

Juuri Vive-lasit tekevät Tilt Brushista elämyksen. HTC:n lasit tunnistavat käyttäjän liikkeet enintään 5x5 metrin kokoisella alueella. Näin ollen käyttäjä voi sukeltaa sisään tekemäänsä piirrokseen ja tutkailla sitä eri kulmista. Piirtäminen onnistuu kolmiulotteisesti siten, että esimerkiksi renkaan sisältä voi piirtää uuden renkaan edellisen ympärille. Taideteoksen sisällä liikkuminen on elämys, jota on vaikea selittää. Se osoittaa hienolla tavalla virtuaalitodellisuuden mahdollisuudet esimerkiksi opetustarkoituksissa.

Vain luovuus on rajana Tilt Brushin käytössä. Aluksi on vaikea keksiä, mitä kaikkea hienoa ohjelmalla voi tehdä. Kosketuslevyllä ohjattavasta "väripaletista" voi ottaa käyttöön virtuaalisia piirtovälineitä, joilla virtuaaliseen taideteokseen voi lisätä esimerkiksi ilmassa lentäviä lumihiutaleita tai tähtiä. Snapshot-työkalulla piirroksesta voi ottaa kuvakaappauksen, jota voi liikutella haluamaansa paikkaan virtuaalitilassa. Lopullisen teoksen voi jakaa kavereille kokonaisena virtuaalisena taideteoksena tai pienemmässä koossa animoituna gif-tiedostona.

Jos taideteos ei miellytä, sen voi pyyhkiä pois parilla komennolla. Ohjainten käyttö on miellyttävää ja homman omaksuu nopeasti.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.