Teippaa koti jouluun: Kuusia, tähtiä ja kauniita valoja!

Iloisen väriset teippirullat ovat pienen kodin joulutunnelman salaisuus. Maalarinteipin käyttöominaisuuksilla siunattu washi-teippi koristaa maalatut seinät, ikkunat ja kaappien ovet jouluisiksi muutamassa minuutissa.

Japanilainen washi-teippi on ominaisuuksiltaan suoraan verrattavissa maalarinteippiin: riisipaperista valmistetttu teippi liimautuu hyvin mutta myös irtoaa helposti. Teippi katkeaa näppärästi sormilla repäisemällä. Hapottomuutensa ansiosta washi-teippi sopii valokuvienkin kiinnittämiseen seinään tai albumin sivuille.

Teipeillä koristuvat kodin lisäksi myös joulupaketit ja pakettikortit.

Pienen lastenhuoneen seinälle tehtiin washi-teipeillä joulukuusi. Väreiksi valikoitui jouluisa pallokuvioinen sekä trendikäs petroolinsävyinen teippi. Teippi liimattiin suoraan seinään ja kuusen "oksille" teipattiin muutama hopeinen käpy koristeeksi. Kovin painavaa koristetta teippi ei jaksa yksinään kannatella. Painavampi koriste kaipaa tuekseen useamman teippisiivun pysyäkseen seinällä.

Teipistä muotoiltu kuusi sopii paitsi pieneen tilaan myös allergiseen kotiin. Loppiaisena teipit voi poistaa seinältä ja käyttää vielä paperiaskarteluun ostoslistan, vuosikalenterin tai kirjekuorien koristeena.

Sileäpintaiset kaapin ovet koristeltiin punaisin joulutähdin. Yksi joulutähti syntyy viidestä teippisuikaleesta. Ovien rakojen kohdalla tähdet teipattiin täyspitkillä suikaleilla ja vasta teippaamisen jälkeen teipit avattiin mattoveitsellä ja teippien päät taiteltiin siististi ovien reunoille.

Washi-teipeillä askartelussa ei ole sääntöjä, ainoastaan vapauksia. Teipit sopivat rentoon puuhasteluun ja silmämääräiseen taiteiluun, jonka tyylin viimeistelevät repäistyt teippien päät. Koska teippi irtoaa pinnoilta helposti, on virheet ja rypyt helppo korjata.

Teippikuusen voi myös valaista. Keittiön seinään teipattiin pieni pöytämallinen kuusi erilaisilla punaisilla teipeillä reippaasti tyylitellen. Kuusi valaistiin valosarjalla, joka teipattiin seinään harmailla, lumihiutalekuviollisilla teippipaloilla.

Keittiössä kaappien ovet, astianpesukone ja jääkaappi saavat oman osansa teippitaiteesta, kun askartelija oikein kunnolla teippaamisen lumoon hurahtaa. Tai mihin kaapin ovia enää tarvitaan, kun astiahyllyjen reunat voi koristella teipein uusiksi vaikka kerran viikossa!

Kylpyhuonekin uudistuu sesonkiin sopivin teippauksin. Peilin voi kehystää, kaakelit koristaa ja suihkukaapin seinät tuunata joko suorilla teipeillä tai teippipalasista muotoilluilla kuvioilla.

Teipit: teippitarha.fi
Teksti: Henna Kekki
Kuvat: Mikko Kekki

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja