Teini menetti äänensä 12 vuodeksi – verinen yskä paljasti lopulta mykkyyden syyn

Sokea mies teki historiaa – juoksi maratonin opaskoirien avulla 0:33
Videolla esiintyä sokea mies juoksi maratonin koirien avulla.

Australialaisnainen menetti äänensä täysin yllättäen yli vuosikymmeneksi. Nyt 48-vuotias Marie McCreadie on kirjoittanut kokemuksistaan kirjan.

Marie McCreadie oli vain 13-vuotias, kun hän menetti yhtäkkiä kykynsä puhua. Lääkärit epäilivät aluksi, että syy oli tytön aiemmin sairastama keuhkoputkentulehdus tai kurkunpääntulehdus. Marien ääni ei kuitenkaan palannut, vaikka hän parani.

– He tekivät kaikki testit, ottivat verinäytteet ja röntgenkuvat, mutta mitään ei löytynyt. Lopulta he vain lakaisivat asian maton alle ja käskivät minua jatkamaan elämääni, Marie kertoo Metro UK -sivuston haastattelussa.

Mykkyys synkisti teinivuosia

Marie oli mykkä 12 vuoden ajan. Tila vaikutti merkittävästi hänen mielenterveyteensä, sillä puhekyvyttömyys sai muut teinit hyljeksimään Marieta.

Katolisessa koulussa opiskellut Marie sai kuulla papilta, että hänen mykkyytensä oli paholaisen tekosia. Marie traumatisoitui ja lopetti koulun yritettyään itsemurhaa.

Psykiatrisen hoidon jälkeen Marie opiskeli konekirjoittajaksi.

Verinen yskä paljasti äänettömyyden syyn


Jos upotus ei näy, voit avata sen tästä.

Marien ollessa 25-vuotias, hän alkoi yskiä ja vuotaa verta suustaan kesken työpäivän. Paikalle soitettiin ambulanssi. Sairaalassa lääkärit poistivat naisen hengitysteistä punaisen möykyn, joka oli liman ja veren peitossa. Huuhdeltuaan möykyn he huomasivat, että se oli kolmen pennin kolikko.

Marie ei tiennyt, mitä tapahtuu. Pian hän huomasi, että pystyi ääntelemään.

– Ei mennyt kauaa, kunnes aloin puhua jälleen. Oli kuin olisin jäljitellyt sanoja koko elämäni. Olin puhunut vain ilman ääntä, Marie muistelee.

Lääkärit epäilivät, että kolikko oli saattanut päätyä Marien elimistöön tämän juodessa limonadia. Kolikko oli päätynyt äänihuulten väliin ja estänyt niitä värähtelemästä 12 vuoden ajan, kertoo Yahoo Lifestyle.

Voitto vastoinkäymisistä

Marien kirjoittama omaelämänkerta Voiceless on nostanut vuonna 1984 kohauttaneen tarinan uudelleen otsikoihin. Kirjassaan Marie kertoo vaikeasta polustaan kohti aikuisuutta.

Vaikeasta masennuksesta ja musertavasta yksinäisyyden tunteesta huolimatta Marie selvisi.

– Jokaista pahaa tapahtumaa kohden on ollut monia hyviä tapahtumia. Nyt minulla on kaksi tytärtä ja kolme lastenlasta, jotka kaikki ovat tärkeimpiä asioita elämässäni. Joten olen tehnyt jotain oikein, Marie sanoo.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat