Teetkö "naisten punnerruksia"? Sellaisia ei ole olemassakaan, sanoo asiantuntija

Näin punnerrat oikein 1:28

Punnerrusliikkeestä voi tehdä helpomman laskemalla polvet maahan. Huijaamista tai tehotonta se ei silti ole.

Ota kaikki hyöty irti teholiikkeestä! Videolla liikuntaneuvoja Johanna Tikkanen Erimoverilta opastaa punnertamisen saloihin.

Onko sinulle koskaan jumppatunnin aikana sanottu, että voit tehdä joko punnerruksia tai "naisten punnerruksia"? Termi on täysin väärä, paljastaa eräs asiantuntija.

Ei huijaamista tai tehotonta

"Naisten punnerruksiksi" kutsutaan punnerrustapaa, jossa polvet ovat maassa. Kun polvet ovat maassa, punnertajan täytyy nostaa vähemmän omaa painoaan. Tämä tekee liikkeestä helpomman.

Huijaamista tai tehotonta punnertaminen polvet maassa ei silti ole.

– Se, että tekee liikkeestä muokatun version, ei ole huijaamista tai vähemmän tehokasta, kertoo liikuntafysiologi ja suorituskykyyn perehtynyt Ashley Fluger Refinery29.comissa.

"Naisten punnerruksella" ei Flugerin mukaan ole mitään tekemistä sukupuolen kanssa.

"Joillekin muokattu versio on tehokkaampi"

Flugerin mukaan liikkeiden muokkaaminen helpommaksi on tärkeä osa treeniä, sillä muokattu liike auttaa ihmistä lisäämään voimaansa asteittain.

Jos punnerrusta ei voi tehdä suorin jaloin esimerkiksi vamman vuoksi, punnertaminen polvet maassa sallii silti treenaamisen.

– Joillekin muokattu versio on tehokkaampi.

"Liikkeen muokkaaminen riippuu kuntotasosta ja terveydestä"

Flugerin mukaan suorin jaloin punnertamiseen voi valmistautua lankuttamalla ja opettelemalla hallitsemaan keskivartalon lihaksia. Jos punnerrus suorin jaloin ei tunnu hyvältä, kyse ei ole laiskuudesta tai heikkoudesta.

– Liikkeen muokkaaminen riippuu enemmän kuntotasosta ja terveydestä sekä vammahistoriasta.

Lue myös:

    Uusimmat