Ari Mennanderia epäillään petoksista ja törkeästä kavalluksesta – "Rikosvahinko noin 370 000 euroa"

Helsingin poliisi kertoo saattaneensa syyteharkintaan jutun, jossa media-alan yrittäjää epäillään useista talousrikoksista ja myös muista rikoksista. MTV Uutisten tietojen mukaan kyse on Teemu Selänteestä kertovan Teemu-kirjan tekijästä Ari Mennanderista.

Poliisi kertoo saaneensa tutkintapyynnöt henkilön talousepäselvyyksistä joitain vuosia sitten. Yhden tutkintapyynnön teki henkilön edustaman yhtiön konkurssipesän pesänhoitaja. Esitutkinta valmistui viime kuussa.

– Esitutkinnan perusteella henkilöä epäillään useista talousrikoksista ja myös muista rikoksista, joiden yhteenlaskettu rikosvahinko on noin 370 000 euroa, kertoo tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Sampsa Marttila Helsingin poliisin tiedotteessa.

Poliisi epäilee, että henkilön edustamasta yhtiöstä on luovutettu ilman hyväksyttävää syytä varoja noin 100 000 euron edestä, mikä on pahentanut sittemmin konkurssiin asetetun yhtiön maksukyvyttömyyttä. Yhtiön toiminnassa epäillään törkeää velallisen epärehellisyyttä, törkeää velallisen petosta sekä törkeää kirjanpitorikosta.

– Yhtiön edustajan epäillään antaneen yhtiön yrityssaneerausmenettelyssä väärää tai harhaanjohtavaa tietoa. Poliisi epäilee myös, että yhtiön kirjanpitoa on laiminlyöty kolmentoista kuukauden ajan ennen konkurssia ja että tositeaineistoa on hävitetty tai kätketty, poliisin tiedotteessa kerrotaan.

Lisäksi yrittäjää epäillään kolmesta petoksesta sekä yhdestä törkeästä kavalluksesta. Hänen epäillään muun muassa erehdyttäneen lainaneuvotteluissa lainan antajaa maksukyvystään ja saaneen näin noin 200 000 euroa.

Poliisin mukaan henkilö on kiistänyt syyllistyneensä mihinkään rikokseen.

MTV Uutiset kertoi vuonna 2015 Teemu Selänteestä kertovan menestyskirjan tekijän, Ari Mennanderin velkasotkuista ja rikostutkinnasta. MTV Uutisten tietojen mukaan poliisin tiedote liittyy juuri Mennanderin tapaukseen. 

Mennanderin Teemu-kirja rikkoi ilmestymisen aikaan myyntiennätyksiä. MTV Uutiset kertoi kuitenkin myöhemmin, että kirjan taustalta paljastui rajuja rahariitoja.

Poliisi ei vahvista epäillyn henkilöllisyyttä esitutkintalakiin vedoten.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja