Teemu Selänteen elämäkerta teki historiaa

Jääkiekkolegenda Teemu Selänne on tehnyt historiaa myös kirja-alalla.

Ari Mennanderin kirjoittama Teemu-kirja oli liki 77 000 kappaleen myynnillä viime vuoden myydyin kirja Suomessa. Koskaan aiemmin tietokirja ei ole noussut myyntitilastojen kärkeen. 

Kirjakauppaliiton toimitusjohtajan Katriina Jaakkolan mukaan tietokirjoilla meni viime vuonna muutenkin ennakoitua paremmin.

Tietokirjojen kärkikymmenikön myynti kasvoi kolmanneksen vuoteen 2013 verrattuna. Kakkoseksi listalle nousi toisen suomalaisen suuruuden Juicen elämäkerta, joka sekin ylsi yli 40 000 kappaleen myyntiin.  

– Tietokirjoista on oltu kovasti huolissaan ja ajateltu, että netin myötä tietokirjoilla ei ole enää paikkaa ollenkaan. Viime vuosi osoitti, että myös tietokirjoja tarvitaan, kun sisältö on hyvää ja sopivaa, Jaakkola sanoo. 

Vain lasten- ja nuortenkirjoissa kasvua 

Kaikkiaan vuosi oli kirja-alalle jälleen vaikea. Suomen Kustannusyhdistyksen ja Kirjakauppaliiton myyntitilastojen mukaan kirjojen myynti laski jo kolmatta vuotta peräkkäin. 

Kokonaismyynti väheni kahdeksan prosenttia. Eniten sukelsi kaunokirjallisuus: myynnit putosivat kymmenen prosenttia vuoteen 2013 verrattuna. 

Ainoana kasvoi lasten- ja nuortenkirjojen myynti – noin kaksi prosenttia.

Kirja-alan mukaan myyntien lasku johtuu ennen kaikkea yleisestä talouden alavireestä. Suomen Kustannusyhdistyksen ja Kirjakauppaliiton mukaan ei ole merkkejä siitä, että suomalaiset olisivat vähentäneet lukemista. 

Perinteinen printtikirja on yhä lukijoiden ylivoimainen suosikki. Sähköisten kirjojen osuus viime vuoden kirjamyynnistä oli vain alle prosentti. 

Myydyimmät kirjat 2014 

1. Ari Mennander: Teemu (Otava), 76900 kpl  

2. Jussi Valtonen: He eivät tiedä mitä tekevät (Tammi), 73800 kpl 

3. Ilkka Remes: Horna (WSOY), 58700 kpl 

4. Tuomas Kyrö: Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja (WSOY), 58200 kpl 

5. Tommi Kinnunen: Neljäntienristeys (WSOY), 43900 kpl 

Myyntimäärät eivät sisällä pokkarimyyntiä.  

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja