Teemu Pukki myöntää Huuhkajien keskeisimmän pelillisen ongelman: ”Siinä pitää kehittyä tällä tasolla”

7:03
Huuhkajien Jere Uronen on esiintynyt luotettavasti puolustuksessa EM-kisoissa.

MTV Urheilu kysyi Suomen jalkapallomaajoukkueen ykköstähdeltä Teemu Pukilta hyökkäyspelaamiseen liittyvästä suurimmasta haasteesta EM-kisoissa. 

Teemu Pukki, Tanskaa vastaan EM-kisojen avausottelussanne hyökkäyspelaamisenne jäi vaisuksi, vaikka lopputulos oli toki erinomainen. Venäjää vastaan toisessa ottelussanne avausjaksolla loitte muutamia kelpo maalintekopaikkoja, mutta toisella jaksolla hallintanne oli enemmän näennäistä, vaikka Venäjä vetäytyi ja luovutti pallonhallinnan ajoittain suosiolla. Näytti jopa siltä, että Huuhkajilla loppui bensa loppupuoliskolla.

Mitä teidän pitää nyt Belgiaa vastaan tehdä, että saisitte paremmin laitapelaajat hyökkäyksiin mukaan - ja ette joutuisi hyökkäämään alivoimaisena niin paljon? Mitä mielestäsi vaatii, että saisitte paremman tasapainon hyökkäyspelaamiseenne?

– Totta kai me tiedettiin etukäteen, että näihin jokaiseen peliin lähdetään selkeänä altavastaajana, ja meidän päätehtävänä on ollut alun perinkin pitää oma maali puhtaana. Sitä kautta on lähdetty sitten iskemään vastaan ja pyritty puolustamaan tiiviisti. Se on ehkä ollut siinä kuitenkin se iso ongelma, että ollaan jouduttu pelaamaan liiankin puolustusvoittoisesti, Pukki myönsi.

– Ei ole ole saatu koko jengiä tukemaan hyökkäyksiä ylöspäin. Siinä on varmaan yksi sellainen asia, jossa meidän pitää olla parempia, jos me tällä tasolla halutaan tulosta, hän lisäsi.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja