Tee kodistasi turkoosi paratiisi – lue vinkit

Väriekspertti Pantone on valinnut turkoosin vuoden 2010 väriksi. Ota trendikkyys ohjenuoraksesi ja luo kodistasi merellisten sävyjen paratiisi!

Turkoosi on tämän vuoden hittiväri, kertoo Daily Mail. Onkin siis aika ottaa sinisen sävyt rohkeasti osaksi sisustusta!

Koska sininen ja vihreä ovat rauhoittavia ja rentouttavia värejä, ne sopivat hyvin esimerkiksi makuuhuoneen sisustamiseen. Älä pelkää sinisen sävyjä, sillä ne kaikki eivät ole kylmiä! Sinisessäkin voi olla häivähdyksiä lämpimistä sävyistä, ja varsinkin turkoosi tuo mieleen trooppisen rantaloman meren äärellä.

Valitse huolella

Väreillä sisustettaessa ei ole tarkoitus muuttaa koko asuntoa. Kämpän lattiaa, seiniä ja kattoa ei siis tarvitse maalata akvamariinin värisiksi (ellet sitten halua tehdä niin!). Liika saman värin tuputtaminen vie terän pois sisustukselta: yksittäiset esineet eivät pääse loistamaan, ja huone alkaa toistaa itseään.

Valitse siis turkoosit esineesi hellästi ja huolella, ja sido huone yhteen samaa sävyä toistavilla sisustuselementeillä.

Tapetoi esimerkiksi yksi seinä turkoosinsävyisellä, kohokuvioisella tapetilla. Myös samaa sävyä toistavat verhot tuovat huoneeseen teeman tuntua.

Pienet yksityiskohdat sitovat

Sinisävyinen lamppu, turkoosit aterimet tai kukkamaljakko sitovat huoneen yhteen. Sohvatyynyjen väriä voi vaihdella kätevästi päällisten avulla, ja tv-huopakin saa hehkua sinisävyisenä. Myös itse sohvan voi taikoa tyystin toisenlaiseksi irtopäällisen avulla.

Turkoosit ja siniset pinnat kutsuvat rentoutumaan, ja merellisiin sävyihin puetussa olohuoneessa voit melkein kuulla aaltojen iskeytyvän paratiisisaaren rantaan. Vie tyyli loppuun asti: ripottele pöydille näkinkenkiä tai vaikkapa pullolaiva!

MTV3/Maria Aarnio

Osittainen lähde: Dailymail.co.uk

Kuvat: Marimekko, Finlayson, Tiimari

Lue myös:

    Uusimmat