Tee itse kauneustuotteesi: Helpot ohjeet hajuveteen ja rajauskynään

Jos et ole kokeillut korvata päivittäin käyttämiäsi kauneustuotteita omatekoisilla, kesä ja lomat ovat parasta aikaa yrittää. Ehkäpä yhden ainesosan eyeliner tai itse luomasi lempituoksu löytävät tien sydämeesi.

Oletko ikinä kokeillut jättää arkisin käyttämistäsi kauneustuotteista osan ostamatta, olla sen sijaan luova ja valmistaa tuotteet itse! Lue ohjeet oman hajuveden ja eyelinerin, eli rajausvärin, tekemiseen. Näissä tuotteissa ei ole neljää ainesosaa enempää – ja nekin saattavat jo löytyä keittiöstäsi.

Yhden ainesosan eyeliner

Tämän helpompaa ei meikin tekeminen voi olla. Saatat käyttää vatsakipuihisi apteekin itsehoitovalmisteistä löytyvää lääkehiiltä, mutta se taipuu myös rajausväriksi.

Ota lääkehiilitabletti purkista, aseta se puhtaalle alustalle ja murskaa. Kostuta meikkisudin kärki puhtaalla vedellä ja piirrä haluamasi kaltaiset rajat silmiisi. Lääkehiilestä valmistettu rajauskynä toimii minkä tahansa muun rajausvärin tavoin ja kestää hyvin, eikä se sisällä säilöntäaineita, keinotekoisia väriaineita, osaa allergisoivia tuoksuja tai muita kemikaaleja.

Tiesitkö: Lääkehiiltä käytetään makeisissakin väriaineena!

Luo itse lempituoksu

Yhdistele eteerisiä öljyjä – vaikkapa setriä, ylang ylang -kukkaa, vaniljaa, laventelia, sitrustuoksuja – hituseen vodkaa ja säilytä seosta ilmatiiviissä astiassa. Voit etsiä tuoksuissa lempiyhdistelmiäsi ja erilaisia voimakkuuksia vaikkapa vuodenajan mukaan. Kesään sopivat kevyemmät tuoksut, talveen voimakkaammat.


MTV3 AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja