Tee itse joulukalenteri joka kestää sukupolvelta toiselle

Nyt on viimeistään aika tehdä oma joulukalenteri. Tämä joulukalenteri kestää vuodesta toiseen ja parhaimillaan se toimii kokovuotisena sisustuselementtinä.

Itsetehty joulukalenteri on siitä kiva, että sen voi tehdä aikuinen lapsilleen (tai itselleen). Kalenteriin voi sitten itse laittaa pieniä yllätyksiä omien mieltymysten ja budjetin mukaan.Kalenteri kestää parhaimillaan sukupolvelta toiselle.

Tarvitaan nämä:

Lautoja
Listoja/jämälautoja
Rimaa
Ruuvinväännin/porakone
Koukkuja 24kpl
Petsiä
Maalia (vihreää akryylimaalia)
Kultamaalia
Kiiltokuvia
Liimaa
Kankaita
Harkkosakset kankaalle ja paperille
Hamppunarua
Kirjansivuja
Pahvietikettejä 24kpl
Numeroleimasimia
Ripustuskoukku
Patinoi tai maalaa tarvittaessa puun runko ja oksat puuvahalla, petsillä tai maalilla.

1. Koristele oksat. Liimaa ensin kiiltokuvat lautoihin ja patinoi sitten akryylimaalilla kuvien päältä ja laudan pintaa. Pyyhi hieman kostealla rätillä, jotta pinta jää epämääräisen patinoituneeksi ja epätasaiseksi. Sivele lopuksi kultamaalia pintaan.

2. Anna puuosien kuivua silläaikaa, kun teet kalenteripussukat ja etiketit.

3. Tee etiketiti. Leikkaa kirjan sivuista harkkosaksilla pieniä lappuja. Leimaa jokaiselle kalenteripäivälle yksi lappu. Kiinnitä laput kaksipuolisella teipillä pahvietiketeille. Leikkaa hamppunarusta 24 noin 20cm pitkää narunpätkää ja kiinnitä laput niihin solmimalla.Tee pussukat. Leikkaa erikokoisia neliöitä (vaikka kolmea kokoa) kankaasta harkkosaksilla.

4. Täytä pussukka yllätyksellä ja sido naru pussukan ympärille. Jätä lenkki, jolla pussukan saa ripustettua.

5. Kasaa puu. Merkkaa jokaisen oksan keskikohta. Mittaa runko ja oksien paikat. Poraa pieni ruuvin kokoinen reikä ja ruuvaa oksat kiinni runkoon. Mittaa ja poraa reiät ripustuskoukuille.

6. Ripusta pussukat paikoilleen ja kiinnitä kalenteri koukun avulla seinään.

Katso Koto Sub-kanavalla torstaisin kello 21.00. Kaikki ohjeet, reseptit, viikon ruokalista ja lisää videomateriaalia löytyy osoitteesta .

Muista myös:
Koto Huomenta Suomen aamuissa ma ja pe kello 6.40 ja 8.50
Radio Novassa su kello 9.35 ja 11.10
Kaikki ohjelmat katsottavissa Katsomossa

Lue myös:

    Uusimmat