Crepit ovat seitinohuita ja ne valmistetaan melko täyteläisestä taikinasta, jossa on enemmän munaa ja kermaa kuin normaalissa lettutaikinassa.
Kätevimmin crepit syntyvät valmiista lettu- ja vohvelijauhoseoksesta.
Ole paistaessa tarkkana, etteivät crepit pala.
Samalla, kun paistelet creppejä, valmista täyte omenista tai luumuista keittäen.
n. 12 kpl
3 munaa
4 dl maitoa, kermamaitoa tai laktoositonta maitojuomaa
½ tl suolaa
1 rkl sokeria
2 rkl voisulaa tai öljyä
Omenapala-punssitäyte:
4 omenaa tai 6-7 luumua
1 dl punssia tai portviiniä
1 dl omenamehua
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
1 kanelitanko
Lisäksi:
2 dl kuohukermaa + sokeria
Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Vatkaa joukkoon neste, jauhot, suola, sokeri ja rasva. Anna taikinan turvota mieluiten ½ tuntia. Paista isohkoiksi seitinohuiksi ohukaisiksi/räiskäleiksi.
Valmista omenapala-punssitäyte. Keitä omenapaloja (tai luumupaloja) kattilassa punssi- (tai portviini)-mehu-sokerimausteseoksessa n. 15 min, kunnes seos on karamellisoitunut. Poista kanelitanko. Vatkaa erikseen kerma ja sokeri vaahdoksi. Tarjoile creppien kanssa.
VINKKI: Valmista lettutaikina helposti Myllyn Paras Lettu- ja vohvelijauhoista lisäämällä pussin sisältö 5 dl:aan vettä tai vettä ja kermaa.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy