Täyteläiset Omenacrepit

Crepit ovat seitinohuita ja ne valmistetaan melko täyteläisestä taikinasta, jossa on enemmän munaa ja kermaa kuin normaalissa lettutaikinassa.

Kätevimmin crepit syntyvät valmiista lettu- ja vohvelijauhoseoksesta.

Ole paistaessa tarkkana, etteivät crepit pala.

Samalla, kun paistelet creppejä, valmista täyte omenista tai luumuista keittäen.

n. 12 kpl

3 munaa
4 dl maitoa, kermamaitoa tai laktoositonta maitojuomaa
½ tl suolaa
1 rkl sokeria
2 rkl voisulaa tai öljyä

Omenapala-punssitäyte:
4 omenaa tai 6-7 luumua
1 dl punssia tai portviiniä
1 dl omenamehua
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
1 kanelitanko

Lisäksi:
2 dl kuohukermaa + sokeria

Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Vatkaa joukkoon neste, jauhot, suola, sokeri ja rasva. Anna taikinan turvota mieluiten ½ tuntia. Paista isohkoiksi seitinohuiksi ohukaisiksi/räiskäleiksi.

Valmista omenapala-punssitäyte. Keitä omenapaloja (tai luumupaloja) kattilassa punssi- (tai portviini)-mehu-sokerimausteseoksessa n. 15 min, kunnes seos on karamellisoitunut. Poista kanelitanko. Vatkaa erikseen kerma ja sokeri vaahdoksi. Tarjoile creppien kanssa.

VINKKI: Valmista lettutaikina helposti Myllyn Paras Lettu- ja vohvelijauhoista lisäämällä pussin sisältö 5 dl:aan vettä tai vettä ja kermaa.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat